Normipäivä

Jos ei puhuta kahdesta viimeisestä "tiheän imun"-päivistä, meillä normipäivä menee suunnilleen näin:

klo 7:00 vauva herää syömään ja jää vanhempien sänkyyn nukkumaan (tai ihmettelemään silmät auki kun vanhemmat yrittävät nukkua) vaipanvaihdon jälkeen

klo 10:00 herätään viimeistään aamupalalle ja vauva jää sängylle nukkumaan, kunnes ilmoittaa nälästään

klo 11:00-14:00 touhutaan yleensä kotona (katsellaan telkkaria, pelataan, siivotaan, jne..), vauva nukkuu sohvalla päivävaatteissa. Vauva ilmoittelee nälästään yleensä 2-3 tunnin välein päivällä. Vanhemmatkin syövät välipalaa tai mahdollisesti lounasta jossain välissä. Jos on tarvetta käydä kaupungilla, vaunutellaan näihin aikoihin. Jos ollaan käyty vaunuttelemassa, vauva yleensä menee nukkumaan vielä vaunuissa parvekkeelle.

klo 15:00-16:30 päiväuniaika tai ainakin sen yritys. Mennään sängylle ihmettelemään vauvaa ja lepuutetaan silmiämme. Mahdollisesti luetaan jotain sängyllä. Vauva herää syömään (jos siis on nukkunut...), jonka jälkeen noustaan jatkamaan päivää.

klo 17:00 käydään kaupassa ja syödään

klo 18:00-21:00 vietetään aikaa sohvalla, vauva nukkuu joko sohvalla tai omassa pinnasängyssään (rauhoittuu paremmin ihmisten ääniin)

klo 22:00-23:00 vauvan seurusteluaikaa, hoidetaan iltapuuhia, syödään iltapalaa ja valmistaudutaan yöpuulle

klo 23-24 vauva nukahtaa näillä tienoilla viimeisen iltasyötön ja vaipanvaihdon jälkeen omaan pinnasänkyynsä, vanhemmatkin yrittävät päästä nukkumaan näihin aikoihin, joskus tosin jäädään vielä olohuoneen puolelle tietokoneiden/telkkarin ääreen hetkeksi.

klo 3:30-4:00 yösyöttö ja takaisin omaan pinnasänkyyn + vaipanvaihto, jos vauvalla päällä kestovaippa, kertakäyttöinen yleensä kestää aamuun.

klo 7:00 aamusyöttö ja päivä alkaa alusta

 

Kommentit

Kath

Hih voi pikkunen muru! <3

Lilleri78
Tuttitango

Vau, mä en olis esikoisen alkukuukausina kyennyt saamaan päivärutiinista muuta selkoa, kuin että nukkumaan mentiin klo 23-02 välillä :D Kivalta kuulostaa teidän vauvapäivät :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.