Päivän asu ja neuvolakuulumiset raskausviikolta 38

Sisälläni kasvaa jo täysiaikainen vauva (rv 37+0). Hurjaa! Ja masukin on vähän humpsahtanut alaspäin/tiltannut eteenpäin. Neuvolatäti huomioikin tämän jo heti kun istuttiin aamulla tuoleihin kuulumisia vaihtamaan. 

  • SF-mitta oli 32 cm (viimeksi 30,5cm)
  • Hemoglubiini 124 (125)
  • Paino 66,2kg (64,5kg), painoa tullut alusta lisää 13,5 kg.
  • Verenpaineet 123/73 (121/76)
  • Vauvan sydämensyke noin 130, mitä se on ollut suunnilleen koko ajan viikosta 28 lähtien.
  • Lapsivettäkin tuntuisi olevan normaalisti
  • Vauvan pää ei ole vielä kiinnittynyt lähtökuoppiin, mutta alemmas ollaan tultu.
  • Harjoitussupistus, joka sattui tulemaan juuri kun testailtiin vauvan asentoja, ei tuntunut miltään (en edes huomannut, neuvolantäti vain totesi et nyt kohtu supistaa), mutta neuvolantädin mukaan sillä oli kuitenkin kestoa jo aika hyvin (n. 30 sekunttia). Enää siis tarvittaisiin sitä itse voimaa. 

Seuraava neuvola on kahden viikon päästä. Sen jälkeen jos vauva ei ole tullut ulos niin tavataankin kerran viikossa. Viisi viikkoa enää niin vauva on varmasti ulkona. :)

Eilen käytiin vaateostoksilla, koska minulla ei ole kylliksi pitkähihaisia paitoja, joissa olisi myös tarpeeksi pitkä helma, jotta maha peittyisi. Henkkamaukasta ja Sokokselta ei löytynyt kuin lyhythihaisia paitoja tai sitten pitkähihaisia mutta superlyhyellä helmalla olevia paitoja (What is this nonsense?!!) , joten kävin sitten luottokaupassani Veromodassa ja sieltä löytyikin tarjouksesta Maxi My LS Long U-neck-paitoja kaksi kappaletta hintaan 19,95€ (normaalisti yksittäin 12,95€). Paitoja oli monessa ei värissä (oranssi, tummanvihreä, punainen, turkoosi, vihreä ja harmaa), valitsin itselleni S koossa turkoosin ja M koossa vihreän. Lisäksi ostin Christel LS Topin (kuvassa) jossa on resorit hihoissa ja helmassa, mutta muuten tosi ilmavan oloinen ison pääntien ansiosta ja ei purista mahaa. Hintaa paidalla oli 24,95€. Lisäksi tykkään kovasti vetoketjuyksityiskohdasta.

Eilen myös annoin Vauvalehdelle haastattelun heidän Raskaustesti-osiotaan varten. Viime viikolla kävi kuvaaja kotona kuvaamassa masun. Toinen osio haastattelusta ja kuvista tehdään noin viikko tai kaksi synnytyksen jälkeen. Jännittää millainen jutusta tulee. :) 

Haimme tänään Justuksen tuhkat eläinlääkäristä (eihän se odotusaika ollutkaan kuin kuukauden päivät, alkoi jo usko loppua, että saadaanko niitä koskaan takaisin). Vihdoin pikkuinen on kotona! <3 Kirjahyllystä löytyi uurnalle sopiva paikka simpukankuorien ja Justuksen kuvan kera. Toivottavasti uurnaan saa tarttumaan jotain maalia, jotta voin taiteilla siihen vaikkapa öljyväreillä tassunjälkiä tai muuta pientä.

Huomenna lähdemme ajamaan yhdeltätoista kohti Helsinkiä. Nähdään blogimiitissä lauantaina, ketkä sinne tulevat!!!

Kommentit

Katie
Aika kypsä äidiksi

Ajakaahan varovasti ja tavataan lauantaina! :)

phocahispida

Yksi masukuva vilahtaa teistäkin Musiikkitalolta postauksessa ja parissa muussakin näyt(te), voin laittaa jotain kautta, jos haluat. :)
Oli kiva tavata!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.