Sininen sitruunarahkakuppikakku

Ladataan...

18 kpl, uuni 150 asteeseen, noin 20 minuuttia

Tarvikkeet:

  • 125g pehmeää voita
  • 170g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 190 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 175g ranskankermaa
  • 4 rkl kermaa/maitoa

 

  • sinistä elintarvike väriä muutama teelusikallinen

Päällys:

  • 100g sitruunarahkaa
  • 30g pehmeää voita
  • 300g tomusokeria
  • 2 tl elintarvikeväriä

Ohje

  • Vaahdota vatkaimella voi ja sokeri. Lisää yksitellen munat, lisäyksen jälkeen vatkaa hyvin.
  • Sekoita jauhot, sooda ja leivinjauhe vaahtoon kauhalla. Lisää ranskankerma ja maito/kerma.
  • Lisää elintarvikeväriä halutun värin saavuttamiseksi.
  • Täytä vuoat yli puolilleen ja kypsennä noin 20 minuuttia seuraten väriä sekä kokeilemalla tikulla kypsyyttä. Väri palaa herkästi ruskeaksi liian kuumassa.
  • Valmista sitten kuorrute vatkaamalla rahka ja voi kuohkeaksi.
  • Lisää tomusokeri varovasti joukkoon.
  • Lisää pari teelusikallista elintarvikeväriä ja tarkista samalla kuorrutteen "juoksevuus". Haluat sen olevan vähän tönkköä. Lisää tarvittaessa tomusokeria lisää. VAROITUS: resepti on hyvin makea...
  • Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele ja herkuttele!

Itse lisäsin taikinaan sitruunamehua, jolloin taikinasta tuli enemmän vihreä kuin sininen...Paistoaikaa ja lämpötilaa kannattaa kokeilemalla löytää oikeaksi näiden värien kanssa...

 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...