Suunnitelmat muuttuvat

Niin.. 

Mitähän sitä edes kirjoittaisi.

Aloitetaan siitä että vauvalla on kaikki hyvin masussa. Kovasti potkitaan ja harjoitussupistuksia tuli torstaina kyllä ihan riittämiin asti (juuri kun pääsin sanomasta, että ei niitä paljoa ole). Eivät kipeitä, mutta maha kovana ei ollut kovin mukavat oltavat siltikään. Edelleen kipeä kohta navan vieressä mihin vauva painaa jotain osaansa jatkuvasti eikä harjoitussupistukset auta asiaan.  

No sitten niihin suunnitelman muutoksiin. S lähtee siviilipalveluksen perehdytysosioon maanantaina. Lapinjärvelle. Neljäksi viikkoa. Juuri ennen synnytystä. 

Niin. Kuulin asiasta eilen, perjantaina.

Googlailin jonkin aikaa siviilipalveluslakia ja yritin löytää jotain tietoa voiko mies jäädä vanhempainvapaalle, jos suorittaa siviilipalvelusta. Ei ilmeisesti voi... Ellei pidä henkilökohtaista syylomaa (HSL liittyy jotenkin taloudellisiin asioihin tai siihen ettei löydy esmes sitä sivarinsuorittamispaikkaa, katsotaan onnistuuko tässä tilanteessa). Lapsen synnyttyä hän voi olla kotona 12 päivää. 

Toisaalta hieno tilaisuushan hänen nyt olisi saada työkokemusta, mutta tämän kaiken ajoitus... Vanhempainvapaan kohtalo ehkä eniten mietityttää...

Synnytyskin kun on niin lähellä, ei hirveästi tekisi mieli olla yksin kotona. Voihan tietty olla että menee yliaikaiseksi (laskettu 26.päivä) ja S pääsee kotiin 27.päivä. Kysyin äidiltä, voisiko hän tulla viimeiseksi viikoksi (esmes 23.päivä eteenpäin) viettämään aikaa kanssani, jotta en olisi yksin jos synnytys alkaa silloin kun S ei ole täällä. Lapinjärveltä kuitenkin menee julkisilla (tai millä nyt sattuu pääsemään) niin Jyväskylään jokunen hetki. Ja tahdon et S olisi synnytyksessä mukana. Kyllä minä siitä selviän tietysti yksinkin, mutta ei tämä nyt oikein tunnu ideaalitilanteelta miltään kantilta katsottuna. 

Ensi viikolla nähdään mikä skenaario toteutuu... ja mitä sivaripalveluskeskus oikein sanoo näistä asioista... Päivä kerrallaan. 

Share

Kommentit

phocahispida

Meillä miehen asepalveluksen loppu pitäisi suorittaa siviilipalveluksessa. Pv:n umpihomeiset majoitustilat sekä huonosti hoidettu, pitkittynyt a-influenssa johtivat yhdessä kroonistuneeseen hengitysteiden tulehdukseen, jonka vuoksi asepalvelus keskeytyi aikanaan.

Tässä perhetilanteessa mies ilmoitti tekevänsä lopun palveluksen siviilipalveluksen muodossa. Siviilipalveluksen alkua voi lykätä muutamin perustein: a) opiskelu b) velka, jota pitää lyhentää. Kun perheessä on pieni lapsi ja puolison pitäisi opiskella itsensä valmiiksi, kuinka ollakaan, miehen työpöydälle ilmestyi uusi ansaintaväline, jota pitää maksella pois seuraavat pari vuotta...

Silkkitassu

Valitettavasti lykkäystä ei enää saa 29 vuotiaana. Plus kaiken piti olla kunnossa palveluksesta vapauttamisen kanssa. Valittaminen ei tuottanut tulosta. :/

phocahispida

Voi kurjuus! 
(Meillä lykkäysaikaa on tosiaan vielä jäljellä, kun kummallakin on ikää vasta 24 vuotta.)

Silkkitassu

S täyttää 29 lasketun ajan tienoilla ja sen vuoden loppuun mennessä minä täyttää 29 pitää sivari sit alottaa.. No onneks palvelusaikaa on vaan se 9 kuukautta (jonkun aikaa ollut armeijassa) yhdentoista kuukauden sijasta, hyvällä tuurilla kahdeksaan kuukauteen lomien kanssa tippuu, mutta se tietysti riippuu palveluspaikasta, jos ne myöntää niitä.
Hienoa et teillä saatiin siirrettyä, hyvä tilaisuushan tämä sivari on, mutta maailman huonoin ajankohta sattui vain meille. 

Katie
Aika kypsä äidiksi

No voi kökkö! Toivottavasti löytyisi nyt jokin porsaanreikä, jonka kautta miehesi voisi livahtaa suorittamasta sitä perehdytysjaksoa just nyt... Vai voisiko sitä millään tehdä kahdessa osassa, viikko nyt ja kolme viikkoa vauvan synnyttyä, vaikka? (Vaikka tuskinpa sekään ideaalia on.) 

Esikoisvauvoillahan on usein taipumus tulla myöhässä... ja nuokin asiat taitavat monesti mennä suvussa. Tiedätkö synnyitkö sä (ja lähisukulaisesi) ennen vai jälkeen laskettua aikaa? Siitä voisi ehkä ottaa vinkkiä riskinottoon.

Mutta jos lykkäys/jakson paloittelu ei ota onnistuakseen, toivottavasti äitisi pääsee kaveriksesi! Ei ole juu kiva lähteä synnyttämään yksin, esikoista varsinkaan. :/

Tuletko silti yhä Helsinkiin & treffeille? Kiitos mainostuksesta! :)

Silkkitassu

Itse synnyin päivää ennen laskettua aikaa, pikkuvelikin taisi tulla aika lähellä omaansa. Muista sukulaisista en tiedä. 
Katsotaan mitä ne nyt siellä sanoo... siin on terveystarkastus alussa, joten voi olla et S tulee takas jo tiistaina... vaikka en minä toisaalta tahdo että hän tätä tilaisuutta tehdä jotain menettäisi... Käteen jäisi enemmän hyviä juttuja kuin kotona työttömänä olosta.
Ja tulen Helsinkiin. Nähdään S:nkin kanssa siellä kun onneks viikonloput ovat vapaata ja hän pääsee sieltä aina tulemaan kotiin vaikka sunnuntaisin pitääkin palata takaisin.

Kippuralla

Mites doula, vaikka doulan tapaisi ja sopisi kaikki asiat, siltikin voi sanoa että jos mies ehtii synnytykseen, että doulaa ei tarvitakaan :) jkl meillä on oikein näppärä doulaporukka ensi ja turvakodin kautta (ilmaista hommaa, btw), mutten tiedä että voidaanko itse "hankkia" doulattavia odottavia äitejä&pareja, vai valitseeko meidän ryhmänvetäjä sopivimmat meistä kullekin odottajalle :)

Silkkitassu

Kävi mielessä, mutta mies tulee onneksi kotiin jo tänään (maitojunalla kotia). Joten suunnitelma muuttui taas takaisin normaaliin. Olen kyllä tutustunut doulatoimintaan pikkaisen, et jos se terveystarkastus olisi mennyt jotenkin muuten kuin nyt meni niin olisin varmaan harkinnut ainakin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.