Testikinkku ja ensimmäinen oma joulu

Kohta testikinkku menee uuniin! Ompa jännää!

Tästä se meidän ensimmäisen oman joulun valmistelu sit lähtee! Viime vuonnakin paistettiin pieni kinkku (itsenäisyyspäiväksi), mutta muuten joulu ei oikein kotona näkynyt, kun vietettiin sitä sukulaisissa. Viime vuonna omat lahjat avattiin reippaasti ennen joulua, koska tuntui turhalta kuljettaa niitä edestakaisin, varsinkin kun tavaraa oli muutenkin hirveästi.

Nyt ikkunaan on laitettu valot ja tähti sekä kovasti mietitty kuusen hankintaa. Ehkä me jokin pieni muovikuusi lopulta hankitaan. Näädät kuitenkin söisivät sen oikean. :D Kerkesin jo leipoa pipareita ja joulutorttuja aikaisemmin, mutta onhan tässä vielä aikaa jouluun, jotta uudenkin satsin saa herkuteltavakseen. E ei vielä oikein ymmärtänyt pipareiden leivonnan suhteen, taikina tuntui silti maistuvan!

Vielä kun ulkonakin näyttäisi jouluiselta...

 

 

Nollakelissä ei lumi pysy maassa, vaan aamuisin töihin taivaltaessani olen joutunut kulkemaan loskassa. En tykkää yhtään.

Tuntuu kuitenkin ihanalta ja stressittömältä, kun ei tarvitse miettiä kaikkia siirtymisiä, tavaroiden pakkaamisia ja reissaamista. Ihana päästä hengähtämään omassa kodissa! Vaikka valmiiseen pöytään on helppo käydä ja joulua mielellään viettäisi aina perheen kera, kaikki reissaaminen tämän köörin kanssa aiheuttaa stressiä jo paljon etukäteen, kun ei sitä omaa autoa ole. Yritämme aina ottaa mukaan vain ihan välttämättömimmän. Siitäkin huolimatta meillä loppuu aina kädet laukkujen kanssa. Ja tulomatkalla laukkujen määrä on vähintäänkin tuplaantunut. 

Minkä ikäisenä on ok viettää omaa joulua? Vai onko muiden joulu aina sukujoulu?

 

Kommentit

Katie
Aika kypsä äidiksi

Upea kuva! 

Kyllä musta aikuiset ihmiset saa päättää, kenen kanssa joulunsa viettää. Ja varsinkin, jos on omia lapsia - niiden kanssa on aina senlaatuinen säätäminen, että on kohtuutonta esim. isovanhemmilta vaatia, että on tultava mummolaan jouluksi. Tulkoot mummot ja papat lastenlasten luo, jos on pakko viettää joulu yhdessä! Tietysti valmiiseen juhlapöytään meno saattaa houkutella sekin... mutta on silti ihanaa saada valmistella ihan omaa joulua, eikö? :)

Me ollaan suunniteltu, että joka kolmas joulu oltais Suomessa, joka kolmas kotona hissukseen ja joka kolmas anopin tai muiden Englannin-sukulaisten kanssa. Katsotaan, toimiiko...

Silkkitassu

Kiitos!

Tänä jouluna tosiaan toivotettiin mummit ja papat tervetulleiks kylään. Omat vanhempani käyvätkin ensi viikolla kylässä, kun vierailevat samalla muidenkin lastensa luona. Kunnon roadtrip ympäri Suomea. :) 

Mummolat eivät edes ole samalla suunnalla, joten ensin me yleensä mennään toiseen bussilla, otetaan sieltä auto lainaan ja ajetaan kodin kautta toiseen paikkaan ja lopulta takaisin kotiin, josta sitten ehkä uutena vuotena ajetaan taas ekaan paikkaan palauttamaan auto ja tullaan bussilla takas. 

 

Katie
Aika kypsä äidiksi

Huh huh! o_O

Sanna - elonarvoituksia.blogspot.fi

Me vietetään kanssa tänä vuonna joulu ihan vaan kolmestaan. Harvoin on hetkiä, että saamme olla ihan rauhassa oman perheen kanssa, joten jouluna jos koskaan täytyy olla mahdollisuus siihen :) Vaikka Ukkelin kanssa matkustaminen on helppoa, on se silti raskasta ja stressaavaa.

Silkkitassu

Me ollaan niin kotikissoja, et nyhvättäis kotona kaikki mahdollinen aika, jos se vain olisi mahdollista. Mä luulen et Jyväskylä hiljenee jouluks (kuten aina juhannukseksikin), kun kaikki opiskelijat lähtevät kotikonnuilleen. Ja onhan se myös rahansäästöäkin, kun ei mene pariasataa matkustuskuluihin!

Siel (Ei varmistettu)

Päätettiin pitää oma joulu (sukulaiset tietty tervetulleita käymään meillä) jo nyt, vaikka vauva on vasta 5kk eikä joulun päälle vielä ymmärrä. Helpottaa kuitenkin stressiä kun vierailupaikkoja olisi 5 kappaletta ja vauva huutaa autossa hysteerisenä sekä vierastaa ihan mahdottoman paljon. Ei olisi siis mitenkään rentouttava joulu tiedossa...

Silkkitassu

Mekin toivotettiin sukulaiset tervetulleiks tänne suuntaan. Omat vanhemmat käyvätkin ennen joulua Suomi-turneella, kun kaikki me lapset asutaan vähän eri puolilla Suomea. Saavat sitten viettää rauhallisen joulun kahdestaan. :)

Meillä automatkat sujuivat kolme kuukautisen kanssa viime jouluna todella hyvin. Saatiin auto lainaan, joten matkaaminen oli vähän helpompaa. Valitettavasti sit jouluna pikkuinen poti mahavaivoja, joten joka ilta oli yhtä huutoa. Tosin myös sit ekaa kertaa pikkuinen nukkui yönsä (kun vihdoin asettui nukkumaan) kokonaan läpi ja päätti lopettaa yöruokailut. Nyt joulun päälle ehkä jo ymmärrettäisiin enemmän, kuin silloin.

Siel (Ei varmistettu)

Saa nähdä miten meidän jouluiltojen kanssa käy; päästäänkö kanssa nauttimaan samanlaisesta kun juuri ennen on vielä rokotukset ja juuri aatonaattona vielä sitten allergiatestejä kaupan päälle. Tuohon kun olisi vielä ne paikasta A paikkaan B hyppäämiset lisännyt niin aijai.

Meillä autossa viihdyttiin n. 2,5kk asti, sen jälkeen on mennyt itkuksi jos matka kestää pidempään kuin 5min tai joutuu esim. valoihin pysähtymään. Jospa se siitä *hokee "se on vaan vaihe"-mantraa*

Silkkitassu

Tsemppiä! Meillä tehdään hampaita (viides hammas tuli läpi pari päivää sitten) tällä hetkellä ahkeraan. Yöt ovat olleet melko levottomia... 

 

 

Tommi K
Isyyspakkaus

Kas, tutut hoodit. Asuttiin opiskeluaikana tuossa samalla rannalla, sillan toisella puolella.

Ja ei, tänäkään vuonna emme vietä sukujoulua. Päätimme alkaa viettää omaa joulua, kun ikää tuli yli kolmekymmentä. Paljon rennompaa kaikin puolin. 

Silkkitassu

Tuosta tulee kärryteltyä ahkeraan. Tosin nyt muutetaan vähän kauemmas järvestä, joten rantaväylää ei varmaan tule niin usein enää asteltua.

Kolmekymmentä on ehkä sellanen hyvä rajapyykki, et silloin viimestään niitä omia perinteitä alkaa laatimaan. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.