Tilkkutäkki vauvalle

Aloitin tilkkutäkin tekemisen jo aikaisemmin kesällä, mutta sain sen vasta tänään valmiiksi, kun vihdoin patistin itseni lopettelemaan projektin. Ehkä vähän inspiraatiota ja potkuja perseelle sain myös Puutalobabyn Keinutuoliprojektista, joka myöskin valmistui piiitkän projektitauon jälkeen. Okei, omani ei ollut kymmentä vuotta, mutta kun vauvalle on tarkoitus tämä saada valmiiksi niin kymmenen vuotta olisi ehkä liian pitkä aika. :D ehkä rippijuhliin silloin oltais keretty.. :D

No mutta, se on nyt valmis. Ajattelin kyllä vielä ommella johonkin nurkkapaloista tai keskelle sen tekemäni pikachu-ristipistotyön, jolloin tilkkutäkistä tulisi vielä vähän söpömpi... Voi kyllä olla että säästän sen myös johonkin toiseen työhön, mutta katsotaan mitä päätän. 

Tilkkutäkin teko-ohjeet:

Kuten kuvasta näkyy, tekemäni tilkkutäkki on 9x6 kokoinen, joten:

  • Pese haluamasi kankaat ja leikkaa niistä 54 samankokoista tilkkua (huomioi saumanvarat, omat tilkkuni olivat leikattuina noin 16cmx16cm sentin saumavaran kanssa).
  • Ompele tilkut kiinni toisiinsa ensin riveittäin oikeat puolet vastakkain. Minä tein siis kuusi kappaletta yhdeksän tilkun letkaa. 
  • Tämän jälkeen asettelin letkat haluttuun muodostelmaan ja ompelin ne taas oikeat puolet vastakkain kiinni toisiinsa yksi kerrallaan.
  • Seuraavaksi leikkasin oikean kokoisen palan valmista tikkikangasta (valkoisessa kankaassa kiinni kauniilla tikkikuviolla vanukangasta) ja ompelin tilkkutäkin ja tikkikankaan oikeat puolet vastakkain toisiinsa kiinni. Jätin loppuun kääntöaukon, jonka kautta sitten käänsin työn oikein päin.
  • Lopuksi ompelin suoralla ompeleella tilkkutäkin ympäri samalla sulkien kääntöaukon.

VINKKI: Työn tekoa helpottaa, jos tilkut tosiaan ovat samankokoisia ja ompelet tarkasti, aina samalla saumavaralla. Näin vältyt erikohtiin osuvista saumoista. Itse teen asioita vähän sinne päin ja toivon parasta. :D Oppikaa virheistäni!

VINKKI 2: Tikkaamalla erilaisia kuvioita tilkkutäkkiin saat tilkkutäkistä vielä persoonallisemman. Ideoita voi vaikkapa googlata tai tutkia asiaan perehtyneitä blogeja: kuten Tilkunviilaajaa. Jos itsellä ei riitä kyvyt, palveluita tähänkin löytyy. Itse en ole vielä kokeillut tikkaamista, tosin tämähän olikin minun ensimmäinen tilkkutäkkinikin. :)

Kiivi ainakin tykästyi täkkiin kuvaushetkellä, joten toivottavasti vauvakin. Tosin näädät omivat meillä kaikki fleecehuovat parin päivän jälkeen. "Tämä ei kyllä taatusti päädy näätien käyttöön!" Ja kuinkas sitten käykään.... pian huomaamme näädillä olevan yksi fleece lisää omissa nukkumispaikoissaan. Damn those fuzzybutts! 

Kommentit

Baby Bubble

Voi miten nätin näköinen!

Uskaltaisikohan itsekkin kokeilla :)

Silkkitassu

Hyvin helppo projekti, suoralla ompeleella vaan kaikki kiinni toisiinsa ja tuota tikkikangasta vanulla löytyy valmiina kangaskaupasta. Ei ollut hirveän hintaistakaan. Mitä isompia tilkkuja, sitä vähemmän ommeltavaa. :D  

Tilkunviilaaja (Ei varmistettu) Http://www.tilkunviilaaja.blogspot.com

Nätin tilkkutäkin teit! Oli kiva lukea, että pidät blogiani hyödyllisenä! Toivottavasti teet lisää tilkkutöitä.

Silkkitassu

Kiitos! Eikähän tässä tule tehtyä muitakin. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.