Todistettavasti imettänyt

Hih... en tainnut vuosi sitten kertaakaan julkaista yhtään imetyskuvaa täällä blogin puolella, mutta nyt tuosta Yle:n uudesta Imettäjät-sarjasta (alkaa YLE TV2:sella 3.11. klo 21) inspiroituneena ajattelin julkaista sen yhden ja ainoan meitsin imetyskuvan. Niin ja olihan tässä kuussa myös imetysviikko. En osallistunut, yllätys yllätys, omasta imetyksen lopettamisesta on nimittäin kohta se 10kk. 

Niin kuin pidempään seuranneet lukijat varmaan tietävät, lopetin imettämisen, koska palasin töihin viime tammikuussa, eikä samaan aikaan imettäminen vain onnistunut, vaikka olisin halunnut. Kaksi kuukautta täysimetin ja joulukuussa aloitimme kokeilemaan korvikkeita imetyksen rinnalla, pitäen silmällä tammikuun töihin paluuta. Nopeasti E hyväksyi tilanteen, alkoi nukkua yöt kokonaan ja enää tisseistä sai hupia vääntelemällä äitiä nänneistä.

Oma ajatukseni oli raskaana ollessa, että imetän ainakin neljä kuukautta, mielellään kuusi, mutta tosiasia oli se, että töihin palaaminen oli jo yksistään kova paikka. En varmaan olisi kestänyt hetkeäkään sitä väsymystä ja imetystä yhtäaikaa. Tein siis vain ja ainoastaan päätöksen jaksamis näkökulmasta. Maitoa tuli heti alusta asti hyvin, eikä imettäminen sattunut missään vaiheessa. Pidin siitä. Jos koskaan saamme toisen ja pystyn silloin jäämään kotiin, tahdon yrittää imettää ainakin suositusajat.

E ei muuten ole ollut vielä kertaakaan (kop kop) sairaana eikä allergioita ole tiedossa, joten meidän kohdalla myytti koko ajan sairastelevasta korvikelapsesta on ainakin kumottu. 

Kommentit

Uuden elämän arvoitus

Onhan sillä lyhyemmälläkin imetyksellä suuri vaikutus lapsen terveyteen :)
En muuten edes käsitä, miten perin niin pienen vauvan imettäminen ja päivisin poissa oleminen onnistuisi. Tuntuu ihan mahdottomalta ja varmaan onkin.

Niinipuu (Ei varmistettu)

Eikös Rankassa ole maailman pienin imeväisyyskuolleisuus? Ja siellä naiset imettää kait puolet ajasta mitä täällä suomessa. Ja lapset alkaa tekemään yönsä 2vk-4kk:n aikana.

Silkkitassu

Vuonna 2012 Suomi, Luxemburg ja Slovenia olivat parhaimmin sijoittuneet alhaisella imeväisyyskuolleisuus asteellaan. Ranska oli keskitasoa Euroopan mittakaavassa.

Imeväisyyskuolleisuuteen tosiaan taitaa vaikuttaa monet muutkin tekijät kuin pelkästään imetyksen pituus, ainakin muistelisin että mm. rokottaminen/rokottamatta jättäminen, vanhempien päihteiden käyttö ja kotimaan alhainen elintaso/BKT saattavat lisätä riskiä kuolla alla vuoden ikäisenä.  

Tästä nukkumisesta oli siinä Kuinka kasvattaa bebe -kirjassa ainakin juttua. Tykkäsin siitä kyllä kovasti, vaikkei kaikki asiat omaan kasvatustyyliin istukaan. Paljon hyviä vinkkejä kyllä myös löyty. 

 

Silkkitassu

En tiedä minäkään. Jotenkin mä sitä pähkäilin et pakastimeen maitoa ja sit töistä kotiin imettää. Ei se kyllä täydellä työviikolla vois varmaan mitenkään onnistua, ehkä jos töissä kävisi yks päivä viikossa niin sit. Kyllä vauva varmaan jossain vaiheessa alkais vieroksuu tissiä vaikka saiskin äidinmaitoa pullosta.

Uuden elämän arvoitus

Kyllä varmasti, ja maito loppua, kun se kuitenkin on vauvan ainut ravinto vielä silloin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.