Vauvalle hankintoja osa 2

Pidettiin tänään S:n kanssa kirpparipäivä näin parin lomapäivän kunniaksi. Käytiin Seppälänkankaan kirpputoreilla (Kirpputorimarketti, Katariinan kirppis ja kirpparilla.fi). Kirpparilla -paikka kerittiin kiertää tosin vain puoleen väliin, kun piti palata jo takaisin keskustaan ruokailemaan ennen perhevalmennukseen menoa.

Kallein ostos oli neljän euron hintainen wrappi. Ekassa kuvassa on lisäksi kaksi hattua (toinen ihan vastasyntyneen ja tuo Reiman ruskeapipo sit joskus tulevaisuuteen), nalleruokalappu ja dinotossut (<3). Toisessa kuvassa on 60 senttisiä bodyja.

 

Kolme ihanaa bodya ja yksi paita sekä kolmet housut löytyivät kaikki koossa 62. 

Lisäksi löysin koossa 68 potkuhousuja ja epäilisin että myös tuo takki on samaa koko luokkaa (lapussa luki vain 3-6kk ja en vielä ihan hahmota täysin minkä kokoinen minkäkin kuukautinen on. Ehkä se tässä selviää...)

Paljonhan siellä olisi ollut bodyja pienempinäkin kokoina, mutta sitten taas värit/kunto eivät miellyttäneet itseäni. Valitsin mielestäni hyvin sukupuolineutraaleja asuja varastoon (ei sillä että hiplailin niitä mekkojakin rekeillä, mut jääköön nyt odottamaan ihan syntymää, et sukupuolen varmasti sit tietää.). Josko näille tulisi käyttöä. :) Hintaa koko shoppailureissulle tuli n. 25 euroa. 

Osa 1 luettavissa täältä.

Kommentit

Hei ja onnea vielä odotukseen! 

Haluaisin antaa kallisarvoisen vinkin mitä itse en saanut. Tai ehkä se olisi pitänyt tietää ja tiedustella itse. Älä osta paljoa jos ajot ottaa kelan tarjoaman äitiyspakkauksen. Valmiiksi hamstrattuja vaatteita kiertyy muuten jopa liikaa. Kyllä sitä vähemmällä pärjää, pesukone keksitty ja jos jotain tarvii saa sitä aina ostettua. Pääseehän sitä liikkumaan vauvan kanssa, ihan jopa pienemmän ;)
Meillä vauva syntyi tammikuun lopussa, vaatteita oli vaikka kuinka mutta poika päättikin olla lämminverinen! Kotona viihtyi parhaiten pelkässä vaipassa, öisin kevyessä yökkärissä. Ainoastaan liikkuessa talon ulkopuolella tuli käytettyä vaatteita. Tämä hamstraus sekä vaatteitten monipuolisuus löi päin kasvoja vasta kun pakkasin äitiyspakkaukseen TÄYTEEN 50-62cm kokoisia vaatteita. Osa pesty kerran, käytetty nolla. Olisimpa tiennyt tuolloin paremmin...

Silkkitassu

Näin arvelinkin. Äitiyspakkauksen aion ottaa kyllä, onneksi sen sisältö miellyttää. :) Kunhan saa kuulla vähän koko arviota niin tietää tartteeko pienempiä vaatteita sit lähempänä syksyä.

Silkkitassu

en ole käynyt. se oli just maanantaina kiinni.

vinkkiä vielä (Ei varmistettu)

Vinkki numero kaksi: ensimmäiset viikkonsa vauva voi aivan hyvin olla liian suurissa vaatteissa, koska lähinnä nukkuu eikä juuri liikuskele. Ja lapsi kasvaa ulos niistä ihan nevareiden (50 cm tai alle) vaatteista tyyliin matkalla sairaalasta kotiin :D. UÄ:ssä saat painoarvion, joka ei ole satavarmuudella tarkka, pituus selviää sitten syntymän jälkeen. Aika hyvin vauvan kokoa ennustaa omat ja puolisosi syntymämitat: jos olitte yli 50 cm kokoisia kuten iso osa suomalaisista lapsista, on pienen pienten vaatteiden ostaminen vieläkin turhempaa. Ja sellainenkin hyväksi havaittu juttu vielä, että kaupat on auki vauvan syntymän jälkeenkin, äkkiäkös isi hilpasee ostamaan lisää materiaa tarvittaessa.

Silkkitassu

Ajattelin et pärjätään ilman kauppoja eli en tahdo ostaa uutena vaatteita ellei nyt ole ihan pakko, kirpparillakin hylkään yleensä 95% tarjonnasta, minkä takia sitten kun löydän jotain niin se yleensä sit otetaan. Mutta joo, kiitokset vinkeistä. :) Pitääkin oma syntymäpituus varmistaa.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mutta toisaalta, kyllä niitä vaatteita saa olla useampikin varakappale, jos pikkutyyppi sattuu olemaan esim. kovasti pulauttelevaa tyyppiä. Ja ellei aio pestä vauvanvaatekoneellista ihan joka päivä. Kesävauvat toki tarttee vähemmän vaatetta kuin talvella. Ne 50cm vaatteet meni meilläkin pieneksi ihan hujauksessa, mutta esim. 62 kokoa käytettiin monta kuukautta ja 68 kokoa varmaan puoli vuotta.

Kivoja vaatteita olet löytänyt!

Tamsin

Me panostettiin kokoon 56, kun jotenkin pääni sisällä ajattelin että höpöhöpö se koko 50 menee päälle ehkä viikon. Joo-o - kuukauden, poika olikin tosi laiha ja pitkä syntyessään, äitiyspakkauksen koko 50 oli vähän leveämmille lapsille vissiin tarkotettu kun olisin kietaisubodyn sisään saanut kaksi pojan kokoista lasta melkein mahtumaan. Niitä äp:n viiskymppisiä tuli käytettyä ehkä kerran. Koko vaatekerrasto oli sitten pakko ostaa henkkamaukalta muksulle kun ne vaan istui parhaiten vaikka kuinka yritin viimeiseen asti vältellä uutena ostamista.

Niin ja meidän poika on tietenkin A-luokan puklumasiina, ja meillä ei ole omaa pyykinpesukonetta, en ole edes pahoillani että piti ostaa kaappi täyteen vaatteita, tyyppi sotkee varmaan kolme bodya per päivä. Onneks on kesä ja muksu viihtyy parhaiten vaippasilteen kotosalla.

Ja se painoarvio.. Kolme viikkoa ennen pojan syntymää annetusta painoarviosta oli paino noussut vain sata grammaa syntymään mennessä vaikka lääkäri sanoi että kyllä tämä kolmekiloinen on syntyessään. (Toki lääkäri myönsi että se on väärässä se arvio, mutta ei osannut arvioida kuinka väärässä.) Nyt viiden vkon ikäisenä vasta 3,7kg. Siitä kyllä varoiteltiin että ei ihan sokeasti kannata luottaa niihin arvioihin, ne kun voi heittää aika paljonkin. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.