Viikkokatsaus

Neuvolassa tuli käytyä. Flunssaa on jatkunut koko viikon, mikä on tietenkin omaa oloa vain huonontanut. Lisää hunajavettä ja virkkauksia siis luvassa.

Paino oli sama kuin 1,5 viikkoa sitten eli 66,2 kg. Samoin SF-mitta oli sama 32. Vauva oli laskeutunut entisestään, mutta ei vielä kiinnittynyt. Verenpaine mitattiin kolmesti, koska ensimmäisen mittauksen tulos oli suhteellisen korkea minulle 137/83 (edellinen 123/73) ja uusinta mittauksilla tulokset olivat 114/80 ja 114/81. Glugoosia ei ollut virtsassa, mutta proteiinia oli +1. Tämän takia nyt joudunkin sitten käymään labrassa antamassa keskivirtsanäytteen ja sain kotiin niitä tikkuja myöskin, että jos proteiinin määrä nousee +2 tai enempään, pitää suoraan soitella Gravidaan. Samoin jos tulee päänsärkyä, näköhäiriöitä, puristavaa tunnetta ylävatsaan tai hermostollisia pakkoliikkeitä. Eli nyt seuraillaan ettei raskausmyrkytystä kehity. Vielä ei tarvitse huolestua, kun proteiini voi esimerkiksi selittyä runsaalla valkovuodon määrällä.. Mennään uudelleen torstaina neuvolaan, silloin viikkoja on kasassa 39+0 eli viimeinen raskausviikko ennen laskettua aikaa alkaa. 

Fiilis on aika odottava. Vauva saisi meidän puolesta jo tulla koska vaan. Tämän valmiimmaksi meitä ei saa...

Spottaa näätä.

 

Kommentit

Kath

Mulla oli sama tikutushomma loppuraskaudesta, proteiinin takia. Viikko ennen synnytystä se sit nous +2 ja mentiin gravidaan, verikokeella katottiin raskausmyrkytys ja seurattiin käyrillä suppareita. Raskausmyrkytystä ei ollu, mut proteiinia oli silti ihan sinne synnytykseen asti. Kai se siiä valkovuodosta sit johtu, en tiiä :D

Silkkitassu

Toivottavasti itselläkin tämä olisi muuta kuin raskausmyrkytys. Miten useasti muuten tikutit? 

Kath

Tais olla aamuin ja illoin, jonkun 2-3vko taisin yhteensä tikutella ja sen proteiinin takia jouduin käymään neuvolassaki parin pv välein. Alko pikkusen tympimään se touhu :D

mut toivotaan et olis joku muu syy! Aika todennäköstähän se on et johtuu siitä valkovuodosta  tai limatulpan irtoamisesta. Hyvä juttu kyllä on kun suomessa sitä seurataan niin tarkasti! :) mut sen raskausmyrkytyksen pelossa sitä jo toivo et vauva syntyis äkkiä!

Silkkitassu

Joo, hyvä et seurataan :) Tuleepahan olo et joku välittää. :) 
Ei hirveästi yliajalle huvittais mennä. Mieluummin toivois kyllä että pikkuinen syntyis pian. Jotenkin jo alkaa tuntua et tää riittäis ja että vauvan ois turvallisempi olla ulkona kohdusta. 

Kath

Joo tuttu fiilis :) eihän sulla enää montaa viikkoa ollukaan? :) melkein vois nyt sanoa, et ala touhuamaan kaikkea et synnytys käynnistyis. Mut en sano, mä yritin vaikka mitä mut siltikin meni 6pv yli lasketun :D

Silkkitassu

Laskettuun 10 päivää. :) Kuulemma myös tää yskiminen voi aiheuttaa synnytyksen käynnistymisen, mutta sitä en kyllä toivo. Höyryhengittelen, siivoan maltillisesti (sohvalla makaaminenkin alkaa välillä tympiä...) ja juon kuumaa. :) Supistuksia ei ole tullut vielä yhtään, joten sen puolesta näyttäisi kyllä kestävän.. Tosin nehän voivat alkaakin vasta sitten vesien lähdön jälkeen. 

Kath

Oi ei enää kauaa! Voi on jo vähän ikävä sitä iihan pikkupikkuvauva-arkea! 

On toi loppu kyllä jännää aikaa, vaikka samalla vähän tylsääkin ku odottaa niin kovasti. Joo ei sitä kannata nyt rehkiä flunssan takia, mielummin nyt parannat ittes kuntoon! :)

Harriet

Haa! Näätä paikallistettu! Hyvin on maastoutunut :) Minäkin sain tuossa kohtaa raskautta tikut mukaan neuvolasta. Sanoivat kyllä että proteiinin plussat voi myös johtua irtoavasta limatulpasta... Kannattaa silti seurata. Tsemppiä loppuodotukseen!

Silkkitassu

Kuningas Immu on kovin ihastunut uuteen kuninkaalliseen kuljetusvälineistöön. Siirrettiin vihdoin makuuhuoneesta olohuoneeseen niin näädät taiteilee kärryn päällä ja alakopassa harva se hetki. 
Kiitokset tsempeistä. :) Seuraillaan tilannetta.

Silkkitassu

:) Jännittää kyllä, mutta samalla on sellanen "huoh, minä niin tiedän että tässä tulee kestämään vielä kolme viikkoa"-olo.. Minähän tunnetusti olen aika malttamaton.. Mutta tosi nopeasti nämä viikot tähän asti ainakin ovat menneet. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.