Ladataan...
Simple year

Lähikauppa myi ennen pääsiäistä kissanruohoa pääsiäisruohoksi. Näistä kasvoi kuitenkin niin makean näköisiä pikkukasvikkoja, että en pääsiäisen jälkeen raaskinut heittää niitä biojätteisiin. Sen sijaan kotoa löytyi pari vanhaa valkoista ruukkua ja päätin kasvatella näistä kesää kohti parvekekasveja. Mustaa multaa kaupasta ja voila. Nyt on valmiina nämä parvekeruohikot kun toukokuu koittaa. 

 

Tosi kiva oli myös tällä viikolla löydetty Clas Ohlsonilta ostettu solar lamp eli tämä aurinkolamppu. Se siis varaa auringosta virtaa ja palaa jopa kuusi tuntia ilta-aikaan. Ripustin tämän mukana tulevasta koukusta verhokiskoon ja on super kiva roikkuessaan ikkunalla. Suunnittelin käydä ostamassa näitä lisää, koska kappalehinta on vain nelisen euroa! 

 

Mitäs tykkäätte tästä ekologisesta parvekevaihtoehdosta?

Share
Ladataan...

Ladataan...
Simple year

Huhtikuuhun siirrytty ja maaliskuu taputeltu läpi. Kirjoittelen edessäni tuo ylläoleva hyvin perusaamiainen. Maaliskuu oli kiva kuukausi siitä, että tehtiin kaksi matkaa tässä kuussa. Toinen oli jo aiemmin bloggaamaan Tallinnan matka ja toinen oli pääsiäinen Himoksen laskettelurinteillä ja hiihtoladuilla. Koska blogin on tarkoitus kertoa hieman yksinkertaisesta elämästä ja munimalistisestakin ajattelusta voi heti todeta, että taloudellisesti matkat olivat pienen budjetin onnistuineita reissuja. Tallinnan matkalle jäi hintaa hieman enemmän kylpylän valinnan johdosta, mutta Himoksen matka oli meille lähes maksuton johtuen yhden perheenjäsenelle työpaikan edusta ja loma-osakkeesta. 

Himoksella kävin laskemassa yhden illan: rinteet olivat jo aika jäisiä ja jaloilla sai todella tehdä töitä. Hiihtäminen on myös talven aikana jäänyt vähälle ja omilla luistelutyylin Fischereillä meno oli aika hikistä. Kuitenkin tuli hiihdettyä. Säät olivat mitä mainioimmat ja ajettiinkin lumipyryn alta takaisin kotiin jo eilen.

Kuvasta näkyy eräs iltapäivän jo kohtuullisen vähällä lumella olevista mäistä.

Tässä kuussa muuten elämä oli hyvin paljon töitä ja treeniä. Ehdin tehdä pari alustavaa juoksulenkkiä, joita talvella en ole tehnyt. Pystyin myös välttämään uusien kaupoissa olevien Asics nimbuksien keltaisen värin oston (oletteko nähneet tätä väriä, se on ah.. Wau!). Ilmeisesti myös lesti on nyt hieman kapeampi kuin reilu vuosi sitten ostamissani. Sen sijaan tässä kuussa mukaan tarttuneita ostoja olivat mm. Nämä Iittalan vihreät lasit, joka ensimmäisessäkin kuvassa näkyy. Ennestään näitä oli mustina, mutta päädyin ostamaan myös vihreitä kuusi kappaletta. Lisäksi testiin tuli mm. Lancomen Sokoksen kampispäivän tarjouksessa ollut kasvovoide. Tätä en ole vielä ehtinyt kokeilla, kun varastossa on ollut vielä joululahjaksi saatuja Biothermin voiteita.

Testiä odottamassa. 

Kokonaisyhteenvetona tästä yksinkertaisemmasta elämästä voisi sanoa, että säästössä on nyt aikalailla 3000 euroa viime lokakuusta säästettynä. Tässä kuussa säästöön jäi n. 150 euroa. Rahat ovat loppujen lopuksi tulleet aika pienellä vaivalla säästöön eikä prokkis ole ollut haastavaa lainkaan. Huhtikuussa ja toukokuussa uskon saavani sivuun hieman isompiakin summia kun kesää kohti vapaa-aika kuluu yhä enemmän yleensä urheilun parissa ja välineitä ja tarvikkeita lukuunottamatta harrastaminen ei ole kovin kallista. Miten paljon sinä uskoisit pystyväsi säästämään kuukausittain? Oletko pohtinut säästämisen aloittamista?

Share
Ladataan...

Ladataan...
Simple year

Menestys.

 

Mitä sanasta ensimmäisenä tuleen itselle mieleen? Oma mieleen tuleva sana on ehkä yllättävä: onnellisuus. Vastaus kysymykseen ohjaa ehkä eniten omaa arvomaailmaa ja niitä tekoja mitä tilanteissa tulee tehtyä sen ajatuksen perusteella mikä on oma käsitys menestymisessä omassa elämässä.

 

Kaksikymppisenä menestys tarkoittaa monelle eri asioita kuin kolme tai nelikymppisenä. Toisaalta menestys esimerkiksi työelämässä kaksikymppisestä asti olleelle saattaa olla erilainen kuin sille, joka valmistuu yliopistosta esimerkiksi 27-vuotiaana. Elämäntilanteet ovat hyvinkin erilaisia riippuen omasta elämän kulusta ja myös niistä käsityksistä minkä sisälle kasvaa oman elämänpiirin myötä. Jos ympärillä on vain taloudellisesti suurituloisia on helpompaa pitää menestyksen mittarina suhteessa ehkä isompia tuloja tai ammatillista asemaa. Jollekin toiselle menestys voi olla sitä, että onnistuu läpäisemään ammattikoulun. Ongelmia yleensä tulee kun toisen menestystä aletaan määrittämään siitä omasta näkökulmasta käsin ymmärtämättä sitä, että se mikä itselle saattaa olla itsestään selvää on jollekulle toiselle iso haaste. Haastankin sinua miettimään, että onko se oma käsitys menestyksestä se realistinen haave vai enemmänkin sellainen sitten-kun-olen-tätä-olen-onnellinen? Jos näin niin oletko aivan varma? Mikä estää sinua olemasta onnellinen jo tänään?

 

Suomessa on todella hienoa, että meillä on oikeus elää hyvinkin perhekeskeistä elämää. Omaa elämänpiiriä voi hyvinkin pitkälle jakaa ja määrittää omien mieltymysten mukaan. Useat nykyiset trendilausahdukset ja blogipostaukset mainostavat sitä miten kaikki negatiiviset asiat ja ihmiset tulisi heittää ulos omasta elämästä nopeammin kuin sukkelaan. Toisaalta elämä vain on sellaista: kaikki ihmiset eivät ole sinun oloisiasi tai tuo hyvää mieltä elämääsi. Ja toisinaan on vain aidosti hyvä sietää toisten ihmisten erilaisuutta ja olla sen suhteen avoin oppimaan. Itseä ei tule uhrata, mutta ei ole myöskään hyvä linnoittautua vain omaan pilvilinnaan. Ajattelun ei aina tarvitse olla niin Black and white.

 

Miten luulet: annatko sinä niille ihmisille ympärillä hyväksyntää olla oma itsensä niillä itse rakennetuilla ehdoilla ja ajatuksilla siitä mitä heille tarkoittaa olla menestynyt? Miltä tuntuisi moikata aamulla iloisesti sitä roskakuskia tai it- firman pomoa? Ajatellen ehkä, että molemmat saattavat olla siinä pisteessä mistä ovat ehkä jo pitkään haaveilleet ja onnellisia? 

Miten sinun maailmankuvasi: heräätkö onnellisena aamuisin miettien sitä kaikkea mitä sinulla jo on vai pohtien sitä mikä sinulta edelleen puuttuu?

Share
Ladataan...

Pages