Ladataan...
Simple year

Syksy on aina ollut oma lempivuodenaika. 

 

Asioita minkä takia syksy on kaikista vuodenajoista suosikkini:

-iltaisin on monesti vielä lämmintä, mutta hieman pimeähköä ja tunnelmallista

-syystuuli on vielä lämmin ja se muistuttaa siitä, että kesä on ohi ja jotain uutta tulossa

-lehdet ovat syksyllä kauniita kun värjäytyvät punertaviksi ja keltaisiksi. Lähiympäristössämme on paljon vaahteroita ja syksyllä jotenkin fiilis on vain priceless

-pieni sadekin tuntuu vielä ihan mukavalta, koska yleensä on vielä suhteellisen lämmintä

-on edelleen aika valoisaa aika myöhäiseen aikaan, mutta riittävän pimeää tunnelmointiin

-on mukavampi juosta ulkona, koska ei ole yhtä kuuma kuin kesällä

-tunnelma on odottava, talvi on jo nurkalla muttei vielä täällä

 

Autumn leaves. Kuvat itse otettuja muutaman vuoden takaa viereisestä puistosta. Toivottavasti tällainen syksy on tänäkin vuonna.

 

Ladataan...

Ladataan...
Simple year

Tässä kuussa ostan vain pakolliset.

En enempää tai vähempää. Jotain pientä mukavaa ja kivaa, mutta vain pakolliset.

Kuukausi alkoi näissä ajatuksissa. Tein tässä kuussa oman työn lisäksi hieman ekstratöitä, joita en ole tehnyt koko vuonna. Tämä tuntui hyvältä, koska tarkoittaa että saan jonkun verran ylimääräistä rahaa tälle kuulle. En suurta summaa, mutta juuri sen verran että sillä kattaa autoveron maksut jää vielä ylimääräistä (kyllä, meillä on taloudessa auto ja emme ole siitä luopumassa). 

 

Nykyään ostoksilla ollessa tulee pohdittua sitä onko sille mitä ostaa todellinen tarve. Täytyy myöntää, että ostin tässä kuussa muutaman urheiluvaatteen ihan vain siksi, että on mukava kun on hieman uutta vaatetta vauhdittamassa treenejä. Näihin meni 50 euroa. En ole tinkinyt tänä vuonna kaikesta ylimääräisestä, mutta huomattavasti tarkemmin miettinyt niitä ostoksia ja asioita mitä aidosti tarvitsee. 

 

Muuten pakolliselle listalle kertyi:

-kaksipuoleista teippiä

-meikinpesuainetta (ei ihan pakollinen vielä tässä kuussa jos ei ole ihan pakko), hammastahnaa, suihkugeeliä, hiuslakkaa, varastoon föönaukseen tarvittava hoitotuuhennusaine (yhteensä noin 30 euroa)

-kasvovoide (ei vielä lopussa mutta pakko hankkia viimeistään ensi kuussa eli järkevä ostaa ehkä valmiiksi jo tässä kuussa)

-budjetoin auton kuluihin 60 euroa tälle kuulle, autovero olisi ensi kuun heiniä,mutta katan sen ekstratuloista

-ruuat (budjetoin 200 euroa koko kuukaudelle, syön yleensä töissä ja kotiin ei tarvitse ihmeitä (200 + 200 =400 kahden hengen taloudessa), tuohon on siis laskettu mukaan mahdollinen ulkonasyöminen viikonloppuna (tai kahtena)

-reissubudjetti viikonlopun matkalle ulkomaille, matkan maksoin viime kuun maksuista (varauksena varmaan noin 60 euroa käyttökuluihin ja ostan ehkä osan kuun pakollisista tarvikkeista ulkomailta)

-bodyspray 5 euroa (tämän siis ostin jo, halusin jotain pientä uutta, hyvä löytö)

 

Eli kokonaisuutena sellainen n. 400 euroa on aika realistinen budjetointi tälle kuulle. Tässä on mukana myös urheiluvaatteet kokonaisuutena. Ajattelin pihistellä kasvovoiteessa, kun tiedän mistä saan hyvän hinta-laatu-suhteen eli varmaan 20 euroa menee kahteen hyvälaatuiseen purkkiin. Tässä siis kuukauden käyttömenot tälle kuulle. Mukana ei ole siis muita laskuja (erikseen vielä puhelinlasku ja muutama muu lasku). Koen tällä budjetilla saavani ne tarvikkeet mitä tarvitsenkin ja olen ihan tyytyväinen. Salaa olen ollut viime aikoina entistä tyytyväisempi tähän vuoteen ja omiin ratkaisuihini.

 

Päivittäistuotteissa vinkkejä säästön tekemiseen:

-on kiva välillä ostaa parempaa suihkugeeliä, usein kuitenkin on ihan yhtä ookoo pestä Tokmannilta ostettavasta euron suihkugeelistä 

-Klippoteketin hiuslakka on hintalaatusuhteeltaan ihan loistavaa. Noin neljä euroa hiuslakkapullo ja pärjää kalliimmillekin merkeille. Usein ostan kalliimpiakin, mutta Klippoteket menee hyvänä arjen peruslakkana

-Tigin tuotteet ovat nykyään todella edullisia monessa paikassa, muotoilutuotteet toimivat ihan yhtä hyvin kuin 10 vuotta sitten. Itsellä näistä moni toimii ja nykyisellään hintalaatusuhde on paremmin kuin kohdallaan.

-Kosteusvoidetta kannattaa ostaa varastoon. Nettikaupassa oli jokin aika sitten Biothermin tuotteista ota 3 maksa 2 alennusmyynti. Tehtaanmyymälöistä saa myös kasvovoiteita halvalla jos niitä on lähellä. Samoin alennusmyynneistä. Meikeissä varastoon ostaminen monesti kannattaa. Myös meikkivoiteissa on ihan hirvittäviä hintaeroja (sama meikkivoide on ollut joskus 25 euroa ja joskus 11 euroa myynnissä riippuen ajankohdasta). 

Yksi hyvä vinkki oman talouden hallitsemiseen on mielestäni, että pyrkii maksamaan laskuja ennakoivasti pari kuukautta edellä ja rahat ovat valmiina. Jos tulee tiukka paikka ei tarvitse olla säästettynä välttämättä hirveätä puskuriakaan, mutta on kuitenkin "sopeuttamisaikaa" budjetille pari kuukautta. Jos esimerkiksi maksat salin kuukausimaksuja tai tarvitset kuukausittaista kosmetiikkaa voi olla ihan järkevää ostaa kotiin parin kuukauden varasto ennakkoon. Näin jos tulisi yllättäviä kuluja (auton maksuja, lääkärikuluja, palkka ei tule eli käytännössä mitä vain yllättävää) on kuitenkin asiat kunnossa vielä hetken aikaa ja tilanne ehtii sopeutua. Toki on ihan hyvä jos on se kolmen kuukauden ekstra tilillä, mutta siitäkin huolimatta voi olla ihan hyvä tapa. 

Odotan aika innolla siitä, että pääsen joulukuussa kertomaan tästä koko vuodesta kokonaisuutena eli mitä jäi viivan alle ja mikä meni ehkä aivan qpenkin alle. Tämä motivoi minua jatkamaan vuoden linjaa ja syksyllä aion ottaa erityisen tiukan linjan eli vielä tiukemman kuin koko tänä vuonna.

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Simple year

Heinäkuussa varauduin sekä syksyyn, että elin kesälomaa

Vinkit laadukkaaseen, mutta suhteellisen säästäväiseen kuukauteen ja syksyyn:

-ostin hiustuotteet alennusmyynnistä seuraavalle puolelle vuodelle, tätä puolta ei tarvitse siis miettiä. Laatukamat irtosivat edullisesti.

-ostin kolmet trikoot alennusmyynnistä 50 eurolla. Syksyn sisäjumpat on siis turvattu. Trikoissa lähtöhinnat yhteensä 160 euroa.

-vietettiin kesäloma Suomessa, säästettiin majoittumalla paikkaan jossa sai prosentuaalinen alen S-etukortilla, yövyttiin sukulaisilla lomasta muutama yö joka mahdollisti rahan käytön mukavampiin juttuihin

- Ostin Nansolta alesta syksylle muutaman paidan -60% alesta. Suomalainen design kestää pesuja vaikka en ole mitenkään vannoutunut Suomalaisen ostaja. 2 paitaa ja hame 80euroa

-kesälomalta myös suomalaisena käsityönä ihanat korvakorut, kaulaketju sekä meikkipussi 20 euroa käsitöinä. En tiedä mikä on: en ehkä 10 vuoteen ole ostanut suomalaisia koruja myöskään

-Ostin uuden merkkilaukun nettikirpparilta, mikä on siis aito. Hinta jäi murto-osaan siitä mitä uusi, mutta käytön jälkiä ei juurikaan näe.

Tuloksena on, että kun syksyltä muutama muu lasku (enimmäkseen vakuutuksiin liittyvä sekä puhelimen osamaksusopimuksen viimeinen 100euroa on maksettu ollaan tilanteessa, jossa kuukausittain tuleekin jouluun asti vain puhelinlasku ja salin kuukausimaksu. (Asumisen lisäksi). Tämä tarkoittaa, että entistäkin enemmän on mahdollista laittaa säästöön.

Koska jo viime keväänä mietin myös jo ensi syksyn vaatetusta on jo syystakki valmiina sekä Filippa Kn villakangastakki, jonka löysin  Stokkan alesta -60 prosentilla. Tällä hetkellä ainoat todelliset tarpeet liittyvät muutamaan sisustusasiaan. Samoin talvikengät ostin toukokuussa ennakoivasti Zalandosta ja sekin puoli on hoidettu (toki vanhoissakin on vielä käyttökelpoisia).

Ostaako kukaan muu ennakoivasti?

 

 

 

 

Ladataan...

Pages