Acromatics, osa 1

Sisunainen

Ihmispyramidia rakentamassa. 

Tälläydyinpä vaihteeksi kansalaisopiston acromatics-kurssille leikkimään sirkusapinaa neljänä lauantaina eilisestä alkaen. Acromatics tulee sanoista acrobatics ja somatics. Suomeksi idea on siis jotakuinkin yhdistää akrobatiatemppuja ja tietoisuutta oman (tai kaverin) kropan toiminnasta samalle tunnille.

Kahden ja puolen tunnin sessio koostui alkulämmittelyistä, pariakrobatian harjoittelusta ja loppurentoutuksesta. Kokeilimme kuinka kaksi ihmistä saadaan pinottua päällekkäin konttausasennossa, lankkuasennossa ja niin että toinen lentää "lintuna" tosien jalkojen varassa. Jännää mutta ei niin vaikeaa kuin luulisi!

Lentääkö vai eikö lennä...

Yllättävintä näin kurssin ekalla kerralla oli, että vaikka jo osa lämmittelyliikkeistä herätti spontaanin "miten hitossa tuo muka tehdään"-reaktion, mikään ei oikeastaan ollutkaan kovin vaikeaa. Opettaja selitti tekniikat hyvin, kuten mihin päälle tulevan henkilön pitää asettaa painonsa, jotta alla oleva pysyy vakaana, mikä helpotti asiaa huomattavasti. Olennaisinta kuitenkin lienee, kuten tunnin lopuksi puhuimme, olla ajattelematta liikaa, ja heittäytyä rohkeasti tekemään oudonkin näköisiä temppuja. 

Seuraavaa kertaa odotellessa!

Kommentit

Nina Enroth

Hyvä hyvä hyvä!

Suvi K.
Sisunainen

Ainakaan en vielä pudonnut päälleni tms., joten ihan lupaavasti tää näyttäis alkavan. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.