Acromatics, osa 2

Sisunainen

Acromatics-kurssi on nyt suoritettu kunnialla* loppuun, ja kivaa oli. (*En tiputtunut päälleni enkä kenenkään muun päälle enkä tiputtanut ketään päälleen, joten eiköhän kurssia voida pitää varsin onnistuneena?)

Haastavin osuus oli ilman muuta käsilläseisonnat, ja sen lisäksi jotkut ryhmätehtävä, joissa esimerkiksi koottiin useita ihmisiä peräkkäin kädet lattiassa ja jalat edellisen lanteilla. Sen sijaan monet alkuun vaikeilta näyttäneet liikkeet osoittautuivatkin yllättävän helpoiksi, ja monessa paritempussa helpomman näköinen osa olikin raskaampi ja päinvastoin. 

Vaikka kurssi oli suhteellisen lyhtyt, ehdin oppia monia asioita siitä, miten ihmiskeho toimii eri liikkeissä ja asennoissa, ja miksi ne joskus onnistuvat ja joskus eivät. Esimerkiksi käsillä seisonnassa ongelmani on ilmeisesti huono hartioiden ja selän asento, mikä heijastuu koko asennon pitämisen raskauteen. Päälläseisonnassa taas sain tätä virhettä korjattua, kun olo on muuten vakaampi. Koko kurssin ajan opettajat ohjasivat hyvin etenemään harjoituksissa ja korjaamaan omia virheitä.

Akroilun lisäksi kurssilla tehtiin erilaisia improvisaatioharjoituksia, jotka olivat hauskaa vaihtelua "vakavissaan" treenaamiseen. Pienessä ryhmässä ilmapiiri oli kotoisa ja osallistujat ehitävät tulla tutuiksi, mikä varmasti auttoi pariharjoituksissa.

Osa aiheeseen liittyvistä kuvista saatu muilta oppilailta ja kurssin opettajilta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.