Aikuisten uimakoulu

Sisunainen

Eilen oli viimeinen kerta aikuisten uimakoulua, ja tiivistetysti asiaa voisi kuvailla: hitsi kun oli kivaa, miksei tätä jatku pidempään? Joensuun uimaseuran järjestämällä kuuden kerran kurssilla opin ehkä enemmän uimisesta kuin kaikilla peruskoulun liikuntatunneilla yhteensä (lukiossa lintsasin). Mikä tärkeintä, tajusin että uiminen voi olla ihan oikeasti hauskaa, vaikka pirun vaikeaa onkin. 

Idea uimakouluun menosta syntyi viime kesänä, kun rannalla polskiessa tuli fiilis, että tätä olisi kiva osata ihan kunnolla. Lisäksi muuta vesiurheilua harrastavana ihmisenä arvelin, että kunnollinen uimataito saattaisi olla tiukan paikan tullen myös ihan terveellinen ominaisuus. Joten ei muuta kuin google laulamaan ja ilmoittautumislomaketta täyttämään. 

Uimakoulu lähti liikkeelle hyvin perusasioista, kuten veteen puhaltamisesta ja kellunnoista, mutta eteni melko nopeaa tahtia liukuihin, potkuihin ja lopulta vapaa- ja selkäuinnin opetteluun. Jännä sinänsä, että uinnin hengitystekniikasta en ollut ikinä kuullutkaan, vaikka se on erittäin olennainen osa esimerkiksi vapaauintia. Opettajat olivat kannustavia ja antoivat selkeitä ohjeita sekä henkilökohtaista palautetta, mikä teki harjoittelusta sujuvaa ja kiinnostavaa. 

Näin lyhyessä ajassa ei tietenkään ehtinyt oppia täydellisiä uimatekniikoita, mutta sen verran perusteita, että nyt uskoisin osaavani käydä omatoimisesti harjoittelemassa. Voin myös suurella tyytyväisyydellä sanoa, että ala-asteella hankittu lievä uimahallikammo on nyt voitettu. Jos keväällä järjestetään jatkokurssi, menen varmasti! 

 

Kuvitusta ei nyt valitettavasti ole, koska uimahallit ja kamerat, u know

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei minkä tason kurssin kävit? Mä haluaisin kans mennä, oon katellu noita, nyt keväällä en taida enää ehtiä. :( Mut en oikein tiiä että mikä taso ois hyvä. Joskus yläasteella varmaan viimeks uinut. Siis että kyllä mä pinnalla pysyn ja eteen päin pääsen mutta tyyli on sanalla sanoen vapaa. :D

Suvi K.
Sisunainen

Moikka!

Täkäläisellä uimaseuralla on kolmen tason kursseja: alkeiskursseja täysin uimataidottomille, alkeisjatkokursseja vähän räpiköiville ja tekniikkakursseja sellaisille jotka osaavat jo uida mutta haluavat parantaa tekniikkaa. Mä kävin ton alkeisjatkokurssin suunnilleen samanlaisista lähtökohdista kun sulla ja se oli musta oikein sopivan tasonen: mikään ei ollut liian vaikeaa mutta joka kerta oppi uutta. Nyt oon tekniikkakurssilla ja siellä taso on selvästi kovempi ts. pitää esimerkiksi pystyä uimaan altaan päästä päähän yhteen putkeen ja ainakin pieni haju uintityyleistä on hyvä olla valmiiksi.

Toivottavasti löydät sopivan kurssin, ainakin musta noilla molemmilla on ollut tosi kivaa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.