Äiti opetti tekemään paellaa

Sisunainen

Tsemppikerhohaaste sai arvoisensa päätöksen, kun äitini opetti minulle tänään kuinka tehdään paellaa. Tai no myönnetään, lähinnä katsoin vierestä ja räpsin valokuvia. Mutta ehkä ensi kerralla osaan itse!

Paella on perinteinen espanjalainen ruoka, josta on yhtä monta variaatiota kuin kokkia. Perusidea on kuitenkin yksinkertainen: valinnaiset sattumat paistetaan, riisi kypsennetään tomaattien, sahramin ja valkoviinin kera ja lopuksi kaikki ainekset yhdistetään. Meidän versiostamme puuttui perinteisiin resepteihin nähden muunmuassa paprika, jolle olen allerginen, ja simpukat, joita ei nyt ollut saatavilla, mutta erilaisia kasviksia ja muita sattumia voi käyttää pitkälti oman mielikuvituksen mukaan. Paellasta on mahdollista tehdä myös kasvissyöjille sopi versio, jos kanan ja äyriäisten tilalla käyttää erilaisia vihanneksia ja papuja.

 

MUKAUTETTU PAELLA VALENCIANA KAHDELLE

150 g broilerin fileetä

oliiviöljyä

suolaa ja cayenne-pippuria

100 g jättikatkarapuja

muutama mustekalarengas (ilman leivitystä)

3 isoa tomaattia

1,5 dl paella- tai puuroriisiä

1 dl kuivaa valkoviiniä

2,5 dl vettä

puoli pussia sahramia

suolaa ja mustapippuria

tuoretta persiljaa

sitruunalohkoja tarjoiluun

Pilko broilerifileet sopiviksi paloiksi, mausta suolalla ja cayenella. Kuumenna oliiviöljy pannussa, paista kanapaloihin nopeasti pintaväri. Nosta sivuun odottamaan. Paista samalla pannulla nopeasti mustekalarenkaisiin kevyt pintaväri, pyöräytä myös katkaravut hyvin nopeasti pannulla. Siirrä sivuun.

Pilko tomaatit ja poista kanta, lisää pannuun. Jos haluat hifistellä, kalttaa tomaatit ennen käyttöä. Kun tomaatit ovat hetken paistuneet, lisää riisi ja jatka kuullottamista. Lisää vesi, valkoviini, sahrami, suola ja mustapippuri. Lisää myös esipaistetut kanapalat joukkoon.

Kun riisi on melkein kypsää, lisää mustekalarenkaat, katkaravut ja persilja. Tarkista maku ja anna hautua kypsäksi. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.