Aloittelija salilla: muista nämä

Sisunainen

Pumpui-Lotta kirjoitti toiveen vakitreenaajille, että nämä suhtautuisivat ystävällisesti aloittelijoihin. Olen täsmälleen samaa mieltä: uudet harrastajat on erittäin tärkeää toivottaa tervetulleeksi oli kyse sitten kuntosalista, potkupallojoukkueesta tai joogastudiosta.

Kaikella rakkaudella aloittelijoita kohtaan, haluaisin esittää kuitenkin myös muutaman toiveen kuntosalit näinä aikoina valtaaville uudenvuodenlupaajille:

  • Kaikkien tila on yhtä arvokasta, mutta jos joku on tekemässä tempauksia isoilla raudoilla, kannattaa ihan oman turvallisuuden vuoksi jätää pari metriä turvaväliä. Jos et tiedä mikä tempaus on, sama koskee kaikkea, missä liikutellaan levytankoa enemmän kuin hauiskäännön liikeradan verran.
  • Kun edellämainuttu painonnostaja päästää ähkäisyn kiskaistessaan tangon päänsä päälle ja sen jälkeen pudottaa sen ryminällä lattialle, hillitse halusi pyöritellä silmiä ja supattaa treenikaverillesi paheksuvasti turhasta elvistelystä ja kuinka lattiakin varmasti menee pilalle jos niitä painoja noin heittelee. Yhtä hyvin voisit pyytää maratoonaria ystävällisesti olemaan puuskuttamatta ja hikoilematta.
  • Älä puhu toiselle kesken sarjan. Koskaan. Missään tilanteessa. Ellei ole tulipalo.
  • Pyydä ja ota vastaan neuvoja. Älä loukkaannu, jos kokeempi treenaaja tulee antamaan vinkkejä kyykkytekniikasta, hän todennäköisesti tarkoittaa vain hyvää. Jos et tiedä, miten jotain välinettä käytetään, tai haluat kuulla, mikä on jonkun kanssatreenaajasi tekemän liikkeen idea, kysy (edellinen kohta huomioiden). Useimmat neuvovat miellelään, ja näin vältytään molemminpuoliselta vaivaantuneisuudelta. 
  • Muista rento asenne, ja että salilla tai missä tahansa liikuntaharrastuksessa ollaan (kilpaurheilijoita lukuunottamatta) ensisijaisesti hyvän fiiliksen vuoksi ja pitämässä hauskaa!

Kuvat netissä kiertäviä meemejä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.