Dalmatia neljässä päivässä

Sisunainen

Terveisiä Kroatian etelärannikolta! Neljän päivän erittäin intensiivisen kiertomatkan jälkeen kirjoittaessani tätä lähikahvilan terassilla ilta-auringosta nauttien, on vähän vaikea uskoa, mitä kaikkea ehdimmekään näkemään viikonlopun aikana.

Starttasimme torstai-aamuna Zagrebista koti Krkan kansallispuistoa. Paikka muistutti hieman Plitvitcea, mutta alkukesän vihreys teki siitä vielä kauniimman. Jotkut uskaltautuivat uimaan hyisen kylmässä vesiputouksen alla olevassa järvessä; itse kävin vain kahlaamassa, koska uikkarini oli jäänyt bussille.

Krkasta jatkoimme Splitiin, jossa viivyimme lauantaiaamun asti. Torstai-ilta kului kaupungin keskustaa ihmetellessä, italialaista ruokaa syödessä ja rantabaarissa. Perjantaina kävimme opastetulla kaupunkikierroksella, kellotornissa ja puistossa, ja kävinpä myös erään australialaisen tytön kanssa meressä uimassa kastautumassa mahdollisimman lyhyesti. Vesi oli kylmempää kuin yleensä Suomessa kesällä järvessä, mutta voinpahan sanoa heittäneeni talviturkin jo ennen huhtikuun puoltaväliä.

Splitissä kaikkein uskomattominta oli sen historia: opas varoitti sateella liukkaista kaduista, jotka ovat kuluneet sileiksi roomalaisten sotilaiden sandaalien alla ja vanhankaupungin nuoremmissa, siis keskiaikaisissa, rakennuksissa pyykit roikkuivat iloisesti ulkona kuivumassa. Luonnollisesti kävimme myös katsomassa Game of Thronesin kuvauspaikkoja.

Lauantain valitettavan sateisessa säässä jatkoimme Dubrovnikiin, jossa vuorossa oli jälleen kaupunkikierros ja paikallista kalaruokaa. Myöhäiseksi jääneen lounaan jälkeen olin sen verran väsynyt, että päätin rannalle lähdön sijaan ottaa torkut hotellihuoneella, sekä jättää lauantai-illan bileet väliin. Tämä oli luultavasti erittäin hyvä päätös, sillä sunnuntaina heräsimme erinomaiselle aamiaiselle (hain kolme santsikierrosta) ja lähdimme kaupungille nauttimaan aurinkoisesta säästä ja näkymistä vanhankaupungin muureilta.

Kaiken kaikkiaan reissusta jäi hyvä fiilis, mitä nyt paikoitellen ison ryhmän mukana kulkeminen suhteellisen tiukalla aikataululla hieman ärsytti. Molemmissa kaupungeissa sekä Krkan kansallispuistossa olisi varmasti riittänyt nähtävää pidemmäksikin aikaa, ja varmasti menen Kroatian rannikolle toistekin täällä olon aikana, kunhan säät vielä hieman lämpenevät. Jotta matkakuume ja maanantaiangsti eivät olisi käyneet liian koviksi, poikkesimme tänään kaverini kanssa ostamaan bussiliput ensi viikonlopuksi Venetsiaan!

Kommentit

Laura (Ei varmistettu) http://udmurtiassa.blogspot.ru

Oooh! Siistiltä kuulostaa, ja vielä Venetsiaan! Nautihan kaikin voimin siellä :)

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos, varmasti! :)

nakedtruth
naked truth

Voi vitsit miten ihanalta näyttää ja kuulostaa! Tulee ihan kylmät väreet kun ajattelee, että jos itekin pääsis kävelemään kaduilla, joita ovat kuluttaneet roomalaisten sotilaiden sandaalit... hui! :) odotan jo innolla postausta Venetsiasta. Ihanaa reissua!

Suvi K.
Sisunainen

Jep matkaraporttia luvassa jälleen ensi viikolla, kannattaa pysyä linjoilla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.