Divya Yoga Center

Sisunainen

Yksi Zagrebissa jo etukäteen suurella mielenkiinnolla odottamani asia oli paikallinen joogasali, joka sijaitsee aivan asuntoni naapurissa. Sali tarjoaa monenlaisia tunteja, pääasiassa astanga- ja dharma-joogaa. Lisäksi tunnit on jaoteltu eri tasoihin aloittelijoista erittäin vaativaan ”advanced”-tasoon, mutta kaikilla tunneilla harjoitusta voi soveltaa itselleen sopivaksi.

Dharma-jooga osoittautui varsin samankaltaiseksi joogalajiksi kuin Suomessa harrastamani vinyasa flow -jooga. Tunneilla tehdään aina aurinkotervehdyksiä ja tunnista ja tasosta riippuen erilaisia sarjoja muistakin joogalajeista tuttuja asanoita. Aloittelijoiden tunnista alkaen tunneilla harjoitellaan lähes aina päälläseisontaa ja edistyneemmän tason tunneilla myös käsitasapainoja, ja lopussa luonnollisestikin rentoudutaan.

Astangaa olen Suomessa kokeillut vain pari kertaa, mutta täällä käynyt useamman kerran astangatunneilla. Aloittelijoiden tunnilla tehdään hieman mukailtu joka kerta vaihtuva sarja, kun taas keskitason tunnilla tehdään aina astangan 1. sarja ohjatusti. (Nyt jos täällä on joogaihmisiä lukemassa, ja käytän vääriä termejä, saa kommentoida. Yritän kääntää näitä englannista suomeen.) Tarjolla olisi myös joka aamu mysore-tunteja, joissa tehdään itsenäisempää harjoitusta, mutta aamu-unisena ihmisenä ja lajia vasta vähän harrastaneena olen jättänyt ne toistaiseksi väliin.

Täkäläisellä joogasalilla meininki on, no, astetta hihhulimpi kuin suomalaisessa kuntokeskusjoogassa. Useiden tuntien aluksi ja/tai lopuksi luetaan erilaisia mantroja ja varsinaisten joogatuntien lisäksi tarjolla on erilaisia meditaatio- ja rentoutusharjoituksia. Eräällä tunnilla opettaja oli sitä mieltä, että kahdella kielellä ohjaaminen sekoittaa energiat niin pahasti, ettei hän voi neuvoa minua englanniksi. En ole mennyt kyseiselle tunnille toisten.

Parista vähän erikoisemmasta kokemuksesta huolimatta olen pääosin ollut erittäin tyytyväinen joogasaliin. Henkilökunta on ystävällistä ja erittäin pätevän oloista, ja suurin osa opettajista on valmiita ainakin osittain ohjaamaan myös englanniksi, jos paikalla on ei-kroatiaa-puhuvia oppilaita. Myös sijainti kahden rappukäytävän päässä on luonnollisesti tehnyt tunneilla käymisestä todella helppoa.

Jos satut poikkeamaan Zagrebiin ja kaipaat joogapaikkaa, voin lämpimästi suositella ainakin dharma- ja astangatunteja!

Divya Yoga Center, Kralja Držislava 14 Zagreb, www.yogazagreb.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.