Diy-kuntosalin uusin laite

Sisunainen

Takapihakuntosali sai tänään täydennystä, kun aurinkotuoliss löhötessäni aloin katsella terassikatteen tukipalkkeja sillä silmällä. Leuanvetotangoksi niistä ei ole (ei sillä, että yhtään leukaa saisin vedettyäkään), mutta parin köydenpätkän kera paikalle syntyi aivan crossfit-salin katosta roikkuvia renkaita vastaava viritys.

Tarvikkeet

Tukeva vaakasuora palkki, tanko tai puunoksa, suunnilleen ovenkarmin korkeudella

Yksi pitkä tai kaksi lyhyempää köyttä

Tee näin: Solmi köysi tai köydet palkkiin ja tee roikkuviin päivin sopivalle korkeudella paalusolmut, joiden muodostamista lenkeistä saa pidettyä kiinni. Katso ohjeet solmuun tästä videosta:

 

Mitä tällä virityksellä sitten voi tehdä? Tässä ainakin kolme simppeliä liikettä, joista muodostuu jo lähes koko kropan treeni.

1. Soutu

Asetu kasvot köysiin päin, ota tukeva ote renkaista ja nojaa reilusti taakse. Vedä itsesi takaisin kohti pystysuoraa asentoa vetämällä kyynärpäitä kohti kylkiä kuvan mukaisesti. Vastusta voit säädellä kallistuskulmaa muuttamalla.

 

2. Punnerrus

Asetu selin köysiin ja nojaa eteenpäin renkaita vasten. Punnerra takaisin ylös. Vastusta voi muuttaa köyden pituutta ja kallistuskulmaa säätämällä.

 

3. Pistoolikyykky

Asetu kasvot kohti köysiä ja nojaa sen verran taakse, että saat kädet suoriksi renkaista kiinni pitäen. Laskeudu kyykkyyn yhdellä jalalla niin että ojennat toisen suorana eteen. Nouse takaisin ylös koukkujalalla ponnistaen.

 

****

Ps. Jos käytät kovin karkeaa köyttä, suosittelen renkaiden pehmustamista teipillä tai salihanskojen käyttöä. Sain nimittäin kämmeneni aika kivan kirkkaapunaisiksi ekasta treenistä.

Kommentit

edgybeauty
Edgy Beauty

SIIS AIVAN NEROKASTA.

Oon laittoman fiiliksissä tästä :D

 

Suvi K.
Sisunainen

Joo ei ainakaan voi väittää että kuntoilu olisi kallista tai vaikeaa. :D

Mutta tosiaan kannattaa käyttää jotain suojausta köyden ja käsien välissä, itse kokeilen seuraavaksi teipata renkaat sileämmiksi. Pehmeämpi tai sileäpintaisempikin köysi toki auttaisi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.