Ennätysviikko & toistojen laskemisen vaikeus

Sisunainen

Tälle viikolle on osunut useammatkin poikkeuksellisen sujuvat treenit. Tiistaina tekniikkatunnilla harjoiteltiin tempauksia, ja vaikka aika tuskasta hommaa se oli, sekä omasta että opettajan mielestä aloin jo päästä jyvälle. Asiaa luonnollisesti auttoi valakyykyn edes jonkinlainen hallinta,  jotta yleensäkin pääsin edes yrittämään koko tempauksen liikerataa.

Keskiviikkona oli uimakoulun ensimmäinen kerta, jossa muun muassa opimme kuinka olla veden alla ilman että menee vettä nenään. Siistiä! Jutun juju on puhaltaa ilmaa hitaasti ulos, jolloin vesi pysyy ulkona - kas kun en ole itse ikinä tajunnut.

Torstaina meinasin jo jättää crossfittailut väliin mutta raahauduin kuitenkin iltatunnille, ja kyllä kannatti. Treeneissä testattiin takakyykyn kakkosmaksimeita, ja kuinkas ollakaan, kyykkäsin samat kuin kesäkuussa ennen sairastumista. Ei suoranaista ennätystä, mutta jälkeen-kilpirauhasen-tuloksiin hurjaa edistystä kuitenkin.

Eilen perjantain kunniaksi paukuttelin sitten ennätyksiä rikki samalla rahalla useammankin: C&J:n uuden kakkosmaksimin, eniten polvennostoja tangosta roikkuen yhteen putkeen ja boksihyppyjä 20cm korkeammalle kuin ikinä ennen. Ei huono aloitus viikonlopulle.

Ainoa mikä nyt hieman ahdistaa on se, että ensi kerralla joutuu nostelemaan vielä painavampia rautoja - iik.

****

Asiasta toiseen, onko kellään muulla vaikeuksia pysyä laskuissa toistoista ja kierroksista treenien aikana?

Olen kehitellyt tähän menetelmää, jota kutsun mielikuvalaskemiseksi. Idea lähti siitä, että pienten numeroiden sijaan lasken viikonpäiviä: nyt menee keskiviikkokierros, seuraavaksi lähtee torstai. Isompiin numeroihin pitää luonnollisesti keksiä muita mielikuvia, kuten 8 - Teemu Selänne,  9 - kissoilla on yhdeksän elämää ja niin edelleen. Jostain syystä ainakin minulle on helpompi pitää mielessä kuva tai muu assosiaatio, kuin pelkkä numero, vaikkapa burbeita tehdessä. Samaan voi liittää myös vähän kannustuspuhetta itselle: 10 - arvosana minulle tästä treenistä.

Onko teillä lukijoilla omia kikkoja laskuissa pysymiseen, vai tarvitsetteko edes sellaisia?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.