Helposti notkeaksi (+ paras lomabiisi ikinä)

Sisunainen

Eilen illalla telkkaria katsoessa totesin ihan vahingossa, että saan risti-istunnasta otsan lattiaan - tai no sohvaan, ja varmaan sohvan upottavuus auttoi asiaa. Mutta pointti kuitenkin on, että muistan vielä ajan kun pelkkä risti-istuntakin tuntui hankalalta. Sinänsä huvittavaa, että juuri olin huolissani siitä, että joogatunnit ovat nyt kesätauolla ja varmaan jäykistyn entiksi ilman joogaa. Nähtävästi asia on kuitenkin ainakin jossain määrin paikattavissa omatoimisella liikkuvuusharjoittelulla, ja siksi haluaisin jakaa teille jälleen muutaman hyväksi kokemani niksin.

Liikkuvuusharjoittelua kannattaa tehdä "vähän joka välissä". Minulla ainakin on harvoin kärsivällisyyttä tunnin venyttelysessioihin, mutta se ei näytä olevan tarpeen. Viiden minuutin venyttelyhetkikin on parempi kuin ei mitään.

Perinteisen venyttelyn lisäksi liikkuvuutta voi parantaa muillakin tavoin. Itse teen nykyisin joka treenin aluksi vähän keppijumppaa ja/tai pyörittelen jalkoja ja käsiä eri suuntiin. Myös liikeratojen tunnusteleminen ilman painoa tuntuu minusta joissakin vaativammissa liikkeissä toimivalta (esim. kyykky, tempaus).

Ennen treeniä venytän yleensä hyvin lyhyesti kropan suurimmat lihakset sekä ne, joiden kireydestä voisi olla haittaa niissä liikkeissä joita aion tehdä. Treenin jälkeen venyttelen yleensä lyhyesti läpi koko kropan. Yhteensä pyörittely ja venyttely pidentävät treeniaikaa ehkä 10-15 minuuttia, mutta osan siitä voi napata pois alkulämmittelystä, ja toisaalta fiilis sekä treenin aikana että jälkeen on huomattavasti mukavampi.

Erilaisia lihasjumeja voi lisäksi aukoa pilateksella ja putkirullauksella. Molemmista löytyy netistä hyviä ohjevideoita.

***

Huomenna meikäläisellä alkaa kesäloma, ja siksi haluan jo nyt jakaa teille tämän kappaleen:

Kommentit

edgybeauty
Edgy Beauty

Ha kirjoitin juuri itsekin aiheesta! Vielä mä petraan venyttelyn kanssa, joku kaunis päivä...

Tuo on muuten yksi loistavimmista jutuista mitä olen salilla keksinyt tehdä, siis kepin kanssa liikeratojen tekeminen ennen actual-liikkeiden aloitusta. Tuntuu että liikkeet menee puolet puhtaammin, kun ne ensin tekee muutamaan otteeseen ilman painoa ja keskittyy tuntumaan.

Suvi K.
Sisunainen

Sanopa muuta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.