Helpot ja toimivat joululahjavinkit

Sisunainen

Joululahjojen keksiminen ihmisille, joilla "on jo kaikkea", tuntuu olevan monien tämän hetken päällimmäisin stressinaihe. Vaikka itse tykkään sekä saada että antaa lahjoja, aattoillan jälkeen kaappiin pölyttymään jäävän rojun kerryttäminen on epäekologista eikä ilahduta kenenkään mieltä.

Tässä on joitakin vinkkejä aineettomista lahjoista, jotka eivät taatusti vie hyllytilaa vaatekomerosta, eivätkä vaadi lahjan saajalta kohtuutonta vaivannäköä:

hyväntekeväisyyslahjat

Toisenlainen lahja -sivustolta voi parilla klikkauksella ostaa kaikkea koulupuvuista ja ammattitutkinnoista vuohiin ja puuntaimiin - niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Lahjoja on monessa eri hintaluokassa, ja lahjan "konkreettisuus" on mielestäni saajan kannalta hauska idea. Jos taas luonnonsuojelu kiinnostaa enemmän, WWF:n sivuilla voi lahjoittaa Itämeren, saimaannorpan tai lumileopardien suojeluun ja saada kauniin joulukortin ystäville lähetettäväksi tai jaettavaksi vaikkapa Facebookissa. Myös monilla muilla hyväntekeväisyysjärjestöillä on vastaavia lahjoitusmahdollisuuksia.

hemmottelulahjakortit

Klassikko, mutta kukapa ei tykkäisi lahjakortista kosmetologille tai hierojalle? Jos mahdollista, lahjakorttiin kannattaa jättää avoimeksi se, mihin hoitoon sen voi käyttää, jotta lahjan saaja voi itse valita esimerkiksi omalle ihotyypilleen sopivan kasvohoidon.

liikuntalahjakortit

Entä, jos ostaisitkin joululahjaksi sarjalipun uimahalliin tai joogasalille, päiväretken läheiseen hiihtokeskukseen tai vaikkapa PT-tunteja? Kannattaa valita laji, josta tiedät lahjan saadan tykkäävän, ja lahjakortti tai sarjalippu, jonka voi käyttää ajallisesti joustavasti, jotta lahja tulee varmasti käytettyä. Hauskinta tietysti on, jos lähdet itse mukaan samaan aktiviteettiin, jolloin tulet liikuntaelämyksen lisäksi antaneeksi lahjaksi yhteistä aikaa.

Jos kuitenkin haluat kuusen alle jotain fyysistä lahjapaperiin käärittyä, oman kokemukseni mukaan suhteellisen varmoja valintoja ovat:

Kosmetiikka

Käytännöllinen lahja, sillä kosmetiikkaa kuluu aina. Kannattaa valita lahjan saajan suosikkimerkkiä tai itse hyväksi toteamaasi sarjaa, jotta vältyt hutiostoksilta. Useimmilla kosmetiikkaliikkeillä on nättejä valmiita lahjapaketteja.

viinit

Laatuviini tai shampanja on suhteellisen varma valinta, jollei lahjan saaja satu olemaan raskaana, ex-alkoholisti tai fitnessurheilija.

Kirjat

Kaunokirjallisuuden ystävälle vuoden Finlandia-voittaja voi olla hyvä valinta, mutta jos realisteja ollaan, läheskään kaikki eivät lue joululahjaksi saatuja runokokoelmia tai klassikkoromaaneja. Sen sijaan lahjan saajan harrastuksiin liittyvillä teoksilla on hieman paremmat mahdollisuudet tulla luetuksi takakantta pidemmälle. Ruuanlaitosta tykkäävälle kannattaa siis valita julkkiskokin keittokirja, pianotunneilla käyvälle kootut popklassikot pianosovituksina ja käsityöihmiselle kodintekstiilien tuunausopas.

 

Kuvalähde.

Kommentit

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Linkitin tän postauksen fb-profiiliini oman, joululahjakielteisen, postaukseni kylkeen. :) 

Suvi K.
Sisunainen

Kiva! :))

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.