Ihan paras kanasalaatti

Sisunainen

Olen ollut sitä mieltä, että salaatti on tylsää, jollei jopa pahaa ruokaa. Sellaista, mitä voi syödä ravintolassa jos oikein muuta sopivan kuuloista ei ole tarjolla, mutta kotona keitän mieluummin samalla vaivalla tonnikalamakaronit. Kesällä Kolilla käydessä sain kuitenkin aivan tajuttoman hyvää kana-caesarsalaattia, ja siitä jäi itämään ajatus, josko yhtä hyvää voisi tehdä kotonakin. Kyseisen makuelämyksen perusteella arvelin, että hyvässä salaatissa täytyy olla a) maukas kastike, jota on riittävästi, ja b) runsaasti sattumia, joissa on jotain rapeaa, jotain pehmeää, jotain mehukasta jne.

Perinteinen caesarsalaatti on minun makuuni turhan monimutkainen valmistaa, ja vaatii pieniä määriä erikoisia raaka-aineita, jotka eivät muuten tulisi syödyksi. Niinpä sävelsin kastikkeen niistä aineksista mitä kaapista löytyi, ja vaikka itse sanonkin, aika hyvää tuli. Toisella kerralla syötin tätä salaattia yhdelle koemaistajalle, joka kehui myös salaattia maukkaaksi. Joten ei muuta kun resepti jakoon!

 

KANASALAATTI TOMAATTI-KERMAVIILIKASTIKKEELLA

Kastike:

kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja

puoli purkkia kermaviiliä (tarvittaessa laktoositonta)

tilkka hyvää oliiviöljyä

tuoreita yrttejä maun mukaan, esimerkiksi basilikaa ja tinjamia

Surauta sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kastike saa olla melko paksua, mutta jos haluta siitä juoksevamman, lisää oliiviöljyä tai kermaviiliä. Kastiketta tulee tällä ohjeella noin neljään salaattiannokseen.

Salaatti:

vähän pekonia (ei pakollinen)

broilerin fileitä maun mukaan maustettuna

vihersalaattia, mielellään useampaa lajiketta

avokadoa ja muita kasviksia maun ja saatavuuden mukaan

parmesanraastetta tai -lastuja

Silppua pekoni pieniksi paloiksi. Paista se pannulla rapeaksi, niin että rasva sulaa mahdollisimman tarkasti. Nosta pekonit talouspaperin päälle odottamaan. Laita pannuun seuraavaksi broilerifileet ja paista kypsiksi. Revi salaatinlehdet lautaselle ja sekoita kastike niihin. Pinoa päälle kanat (tarpeen mukaan pienemmiksi paloiksi pilkottuna), avokado ja mahdolliset muut haluamasi kasvikset. Ripottele päälle pekonimuruja ja parmesania. Nauti!

Share

Kommentit

Hymyileoletupea

Kiitos kivasta reseptistä, toi salaattikastike kuulostaa ihanalta. Pakko testata joskus. 

Suvi K.
Sisunainen

Eipä kestä! Luulen että sama soossi voisi toimia myös muunlaiseen salaattiin, ja tosiaan tilpehöörejä voi vaihdella oman maun mukaan. :)

Kommentoi