Jogurttipehmis mansikoiden kera

Sisunainen

 

Olen jo jonkin aikaa haaveillut kahdesta jälkiruuasta: pavlovasta ja jäädytetystä jogurtista. Kun kesäisen grilli-illan vieraista yksi oli allerginen marengille, valinta oli pienen pähkäilyn jälkeen selvä.

 

FROZEN YOGURT -PEHMIS

neljälle

1 prk (500 g) turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia (tarvittaessa laktoositonta)

ruokosokeria maun mukaan, itse käytin pari lusikallista

ruokalusikallinen vaniljasokeria

reilu hyppysellinen kardemummaa (tai enemmän, jos tykkäät mausta)

Tarjoiluun: tuoreita mansikoita ja kinuskikastiketta

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään, tarkista maku. Voit jättää jäätelömassan tässä kohdassa muutamaksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään, jos tarjoiluun on vielä aikaa.

Hieman ennen tarjoilua laita massa jäätelökoneeseen tekeytymään koneen ohjeiden mukaan. Anna koneen pyöriä, kunnes jäätelö on jäätynyt. Tarjoilue välittömästi mansikoiden ja kinuskikastikkeen kera.

 

Ymmärtääkseni jäätelöä voi tehdä myös ilman jäätelökonetta, jos jätskin heittää pakkaseen ja käy aika-ajoin sekoittamassa. Jos joku kokeilee tätä, kuulisin mielelläni miten kävi!

Kommentit

Nina Enroth

Joo yritin ilman konetta :D En ihan onnistunut. En tosin vaivautunut tarkistamaan mistään, että miten usein massaa pitäisi vatkata ja kauanko sitä pitäisi jäädytellä. Vähän sellainen rakeinen löllö oli lopputulos... Mutta maku hyvä! Söin pakastemustikoiden kanssa. 

Suvi K.
Sisunainen

Jossaim ohjeissa on kai sanottu että vartin välein vatkattais... Mutta hyvä jos ees maku toimi. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.