Kahden viikon treenit

Sisunainen

Syysflunssa iski tännekin, onneksi lievänä, mutta se ei estä treenien henkistä fiilistelyä. Jostain syystä minusta on aina hirmu mielenkiintoista lukea eri ihmisten ruoka- ja liikuntapäiväkirjoja, joita nytkin on Lilyssä pyörinyt eri blogeissa. Omia ruokapäiväkirjojani olen postaillut jo aiemmin, joten tässä vaihteeksi (ja kolmannen neljän seinän sisällä vietetyn iltapäivän ajankuluksi) allekirjoittaneen treenipäiväkirja kahdelta satunnaiselta viimeaikaiselta viikolta.

VIIKKO 1

Maanantai: Crossfit 1 h
Tiistai: Painonnoston tekniikkatreenit 1 h ja crossfit 1 h
Keskiviikko: Uinti 1 h
Torstai: Vinyasa flow -jooga 1 h
Perjantai: Painonnosto 1 h
Lauantai: Lepo
Sunnuntai: Crossfit 1 h (viikolla väliin jäänyt wod omatoimisesti)

VIIKKO 2

Maanantai: Crossfit 1 h
Tiistai: Vinyasa flow -jooga 1 h
Keskiviikko: Painonnoston tekniikkatreenit 1 h ja uinti 1 h
Torstai: Crossfit 1 h
Perjantai: Crossfit 1 h
Lauantai: Yin-jooga 1 h
Sunnuntai: Lepo

Treenikalenterini rakentuu pitkälti viikoittain toistuvien juttujen ympärille. Yritän ehtiä mahdollisimman usein kerran viikossa oleviin ohjattuihin uinti- ja painonnostotreeneihin, minkä lisäksi crossfit-tunteja on vain arkipäivisin. Viikonloppuisin teen joko omatoimisia punttitreenejä, joogaan kotona tai pidän huilia. Varsinaisten treenien lisäksi hyötyliikuntaa kertyy jonkin verran lähinnä pyöräilyn muodossa. Pyrin mahduttamaan viikko-ohjelmaani ainakin yhden tai kaksi kehonhuoltotyyppistä harjoitetta, kuten joogaa tai putkirullausta. Pilatestunnitkin kuulemma alkoivat taas, joten heti flunssasta toivuttani tiedän, missä vietän sunnuntai-iltapäiväni!

Suunnilleen joka neljäs viikko on salillamme kevyt viikko, jolloin käyn harvemmissa treeneissä ja nekin ovat tavallista kevyempiä. Kevyiden viikkojen pitäminen on ehdoton edellytys sille, että tällaista tahtia jaksaa pitää yllä. Crossfitissa ohjelmat on yleensä rakennettu niin, että samalla tavalla kuormittavia treenejä ei tule suoraan peräkkäin, vaan liikkeet, intensiteetti ja treenien painotus esimerkiksi voiman ja aerobisen kunnon välillä vaihtelee. Näin pidemmällä aikavälillä yhden lajin treeneistäkin kertyy mukavan monipuolinen setti.

 

Linkittäkäähän (tai kertokaa) myös omia treenipäiväkirjojanne kommentteihin!

Kommentit

Välivuosi

Kivalta vaikuttaa sinun treeniviikkosi! Ennätät tehdä monenlaista.

Inspiroiduin tästä kirjoittamaan omasta treeniviikostani blogissani. Täällä. :)

Hyviä treenejä!

Suvi K.
Sisunainen

Kiva kun linkitit ja kiitos samoin! :) Aika hurjia tuntimääriä sulla tulee treeniä, mutta ymmärrän että tanssi on toki lajina vähän erilainen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.