Kaksi viikkoa Karhunkierrokseen

Sisunainen

Aina pitkään odotetun juoksutapahtuman lähestyessä tulee sama tunne: mihin tämä aika on mennyt? Karhunkierrokseen on alle kaksi viikkoa ja jännitys alkaa pikkuhiljaa tiivistymään. Etukäteispanikointia eivät suoranaisesti auta netissä villisti pyörivät arvuuttelut lumi- ja tulvatilanteesta. Toki talven aikana olen ehtinyt tottua juoksemaan säässä kuin säässä, mutta näin pitkä matka yhdistettynä arvaamattomaan keliin tuo omat haasteensa varusteluun.

Viimeiset kovat treenit tein tällä viikolla. Alkuperäinen suunnitelma oli keventää harjoittelua vasta viikkoa ennen tapahtumaa, mutta päätin rauhoittaa ensi viikon muutolle ja uuden työn aloittamiselle ja tehdä kevyitä lenkkejä vain sen minkä mukavasti ehdin ja tekee mieli. Myös hieronta-aika on varattu; harmi kyllä en muuton takia ehtinyt enää käydä Joensuussa luottohierojallani. Perjantaina viimeisellä pitkällä lenkillä totesin, että kyllä harjoittelusta on ollut jotakin hyötyä: nyt 15 kilometriä vierähtää lähes huomaamatta kavereiden kanssa jutellessa, kun viime kesänä kymppikin teki tiukkaa.

Varusteiksi Karhunkierrokselle lähtee Camelbackin juomasäiliöllinen reppu, iRock-polkukengät ja jokin hyväksi toteamistani juoksuasuista - valinta tarkentuu lähempänä sääennustusten mukaan. Todennäköisesti puen pitkät trikoot ja teknisen paidan ja otan juoksutakin mukaan reppuun. Eniten päänvaivaa aiheuttavat sukat: valitako ohuet nopeasti kuivuvat, jotka eivät juuri hangessa lämmitä, vai paksut lämpiämät, jotka voivat pitkällä matkalla tehdä kengät ahtaaksi ja altistaa hiertymille?

Joka tapauksessa olen varma, että luvassa on sekä hauska miniloma Rukalla ystävien kanssa että mahtava seikkailu, jolta palaan jälleen itsestäni uutta oppineena.

Kuvat perjantain lenkiltä - 20 minuuttia järkyttävän lumipyryn jälkeen. 

PS. Käy kurkkaamassa postaukseni Karhunkierrokselle valmistautumisesta myös Trailrunning.fissa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.