Kroatia, päivä 1

Sisunainen

Istun toista iltaa viinilasi kädessä uuden tilapäiskotini olohuoneen sohvalla. Eilinen lento ja matka asunnolle sujui lopulta varsin jouhevasti ja nopeasti, enkä edes eksynyt Wienin jättimäiselle lentokentälle. Kämppikseni ovat oikein mukavia - tarjosivat eilen illallisen, minä sentään älysin napata kaupasta aamiaistarvikkeiden lisäksi mukaan em. viinipullon - ja asunto hauska miksaus vanhaa arkkitehtuuria ja modernia sisustusta.

Tähän mennessä olen käynyt yliopistolla, lisännyt neljä muuta vaihtaria Facebook-kavereiksi, kävellyt jalkani rakoille (en muistanut, että juuri nämä kevätkengät tekevät saman joka kevät), maksanut kaupassa puhuen pelkkää kroatiaa (päivää = dobar dan, kiitos = hvala) ja tutustunut paikalliseen joogasaliin (tästä lisää myöhemmin).

Ensimmäinen aamupala. Nyt olen jo löytänyt kaupasta muutakin kuin munia ja appelsiinimehua.

Kaupunki on vähän samanlainen kuin Helsinki tai Tukholma, mutta eteläeurooppalaisempi, tai Berliini, Madrid tai Lontoo, mutta paljon pienempi. Vähän nuhjuinen ja vielä talven jäljiltä heräilevä, mutta silti sympaattinen ja kotoisa.

Yleisfiilis on vähän epätodellinen - olenko täällä oikeasti, enkö todellakaan mene jo huomenna / ensi viikolla kotiin? Silti ensimmäisen vuorokauden perusteella vaikuttaa siltä, että lukukaudesta Zagrebista ei välttämättä tule yhtään hullumpi.

Filosofinen tiedekunta. Maiseman viehättävyydestä huolimatta olin todella ilahtunut tästä näystä useamman läheltä piti -eksymisen jälkeen. Nyt minulla on myös paperikartta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.