Laita nainen säkki päälle

Sisunainen

Leikkisitkö kanssani ajatusleikkiä?

Leikitään, että Suomeen tulisi sota, luonnonkatastrofi, taloudellinen konkurssi tai muu kriisi, jonka takia iso osa kansalaisista katsoisi paremmaksi muuttaa muualle. Syystä tai toisesta osan turvapaikaksi valikoituisi kaukana Tyynellä valtamerellä sijaitseva saari.

Saaren asukkailla olisi tapana kulkea pelkissä lannevaatteissa, sekä miesten että naisten. Suomalaiset pakolaiset luonnollisesti jatkaisivat housujen ja - ainakin naiset - paitojen käyttöä. Tämä omituinen tapa puhuttaisi saaren asukkaita: Miksi ne noin tekevät? Onpa epäoikeuden mukainen kulttuuri, kun naisten pitää verhota itsensä kuumin ja epämukaviin säkkeihin. Niiden allehan voi piilottaa vaikka pommin! Tuo täytyy olla vuosien aivopesun tulosta. Voisimmeko kieltää lailla koko naisia alistavan paitojen käytön?

Jep, tajusitte vertauskuvani ihan oikein. En yritäkään esittää kulttuurintutkijaa, mutta jo maalaisjärki sanoo, että se, minkä verran ihmis- tai naisvartalosta on soveliasta peittää tai paljastaa, on puhtaasti kulttuurisesti rakentunut normi. Toisille sovelias pukeutuminen tarkoittaa t-paitaa ja farkkuja, toisille toppia ja minishortseja, toisille burkhaa ja toisille lannevaatetta.

Itse totesin jonkin aikaa sitten shortsit pitkiä trikoita huomattavasti mukavammaksi ja käytännöllisemmäksi treeniasuksi. Vähän kuitenkin ujostutti: minäkö sinne selluliittisine reisineni lyhyissä housuissa pyllistelemään?

Länsimaisen pukeutumisnormin v****mainen puoli on se, että sen katsotaan riippuvan kyseisen ihmisen vartalon sopivuudesta kauneusnormiin. Nätit hoikat nuoret tytöt saavat mielellään kulkea kesällä lyhyissä mekoissa, mutta keski-ikäinen ylipainoinen täti-ihminen ei. Miksi ei? Eikö sen kuuluisan länsimaisen tasa-arvon nimissä kaikilla pitäisi olla yhtäläinen oikeus peittää tai paljastaa vartalostaan niin paljon kuin haluaa?

Uudet treenishortsit!

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Olipas erittäin hyvin kirjoitettu tämä. Kiitos!

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos itsellesi! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.