Leffasuositus: The Barkley Marathons

Sisunainen

The Barkley Marathons on yksi maailman rankimpina pidettyjä ultrajuoksukilpailuja ja samannimisen Netflixistä löytyvän dokumentin perusteella myös varmasti yksi oudoimpia. Kisan erikoisuuksiin kuuluu muun muassa se, että reittiä ei ole merkitty maastoon, vaan kilpailijoiden tulee itse kartan avulla löytää rasteja ja tuoda jokaiselta rastilta osallistumisnumeroaan vastaava kirjansivu todisteeksi. Osallistumaan pääsevät vain harvat ja valitut ja vielä harvempi suorittaa edes "fun runin", kolme 20 mailin eli reilun kolmenkymmenen kilometrin kierrosta erittäin haastavassa maastossa, saati täydet viisi kierrosta

Viihdyttävän ja tasokkaasti tehdyn dokumentin liikuttavimpiin hetkiin kuuluu, kun yksi kilpailijoista, John Fegyveresi, kertoo, miten hän suunnitteli elämäänsä päästäkseen matkustelemaan eläkkeellä, kunnes hänen samalla tavalla elänyt isänsä kuoli vain vähän ennen eläkeikää. Sen jälkeen John päätti elää elämäänsä  ja toteuttaa unelmiaam tässä ja nyt, eikä sitten kun. Tästä moni meistä voisi voisi ottaa oppia.

Silti parhaiten mieleen jäi Julian Jamisonin lausahdus: "Most people would be better off with more pain in their lives."

Katso The Barkley Marathons traileri YouTubessa ja koko elokuva Netflixissä.

Kuvakaappaukset YouTube-trailerista.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.