Lumikenkäilemässä

Sisunainen

Vasta viime syksynä kunnolla hoksasin, että yliopiston liikuntapäivänä voi tehdä muutakin kuin mennä alehinnalla keilaamaan ja sitten jatkobileisiin. Syksyn liikuntapäivänä kävin kokeilemassa melontaa, ja nyt tiistaina ohjatulla lumikenkäretkellä. Uusia ja eksoottisia lajeja helposti ja halvalla!

En ole ikinä ennen lumikenkäillyt, mutta jutun ideana on köyttää talvikenkien päälle ylläolevan kuvan mukaiset läpyskät, joiden avulla pystyy helposti kulkemaan myös umpihangessa ja liukkaalla alustalla. Valinnaisena varusteena mukaan tuli vielä hiihtosauvojen näköiset sauvat, joista oli todella hyötyä epätasaisessa metsämaastossa.

Lumikenkäretki kiersi ympäri Joensuun Kuhasaloa, yhtä paljon sightseen-kierroksen kuin urheilun hengessä. Vaikka tahti oli rauhallinen, yhdistettynä edellisen päivän jalkatreeniin illalla kyllä huomasi jotain tehneensä!

Asiaankuuluvasti pysähdyimme retken puolessävälissä laavunuotiolle evästauolle - kuten joku ryhmäläisistä sanoi, retki ei ole retki jos sinne ei oteta eväitä.

Kokonaisuutena retkestä jäi todella kiva fiilis, ja voisin hyvin mennä lumikenkäilemään toistekin. Se on hauskan riippumaton ulkoilumuoto; voit mennä minne tahansa pusikkoon tai järvenjäälle laduista tai poluista riippumatta. Kun yleensä lenkille lähtiessä etsitään jokin reitti jota pitkin kulkea, lumikenkäillessä oman reittinsä voi tehdä aivan itse, niin kauan kun ei eksy.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.