Miniloma rannalla

Sisunainen

Kuluneena viikonloppuna vaihto-opiskelijat kaikkialta Kroatiasta, minä mukaanlukien, kerääntyivät Pag-saarelle Croatian Erasmus Event 2016-tapahtumaan. Viikonlopun ohjelmassa oli rannalla lekottelua, vesiurheilua, viidet bileet (osallistuin neljiin), hyvää ruokaa ja vielä parempaa seuraa.

Kuten kaikkialla Kroatiassa, uimaranta oli pehmeän hiekan sijaan pikkukiviä, ja vesi vielä näin alkukesästä viileähköä, mutta kävimme silti ahkerasti uimassa. Uskalsin jopa uida kuvassa näkyvälle kelluvalle laiturille saakka!

Reissu ehdoton kohokohta oli purjelautailu perjantaiaamupäivällä. En ollut alunperin reissua varatessa ilmoittautunut vesiurheiluun, koska se kuulosti melko kalliilta, mutta paria päivää ennen lähtöä otin yhteyttä järjestäjiin pyysin päästä sittenkin mukaan. Minulle luvattiin, että voin valita ja maksaa vesiurheilulajin paikan päällä. Ensin ajattelin mennä SUP-lautailemaan, sitä kun olen kerran kokeillut viime kesänä ja tykkäsin kovasti, mutta jotenkin muun porukan mukana päädyin purjelautailuun. Kyllä kannatti! Laudan ohjailu oli hyvästä ohjauksesta huolimatta varsin haastavaa, ja kevyelläkin tuulella sai käsityksen siitä, kuinka rankkaa hommaa purjelautailu on kovemmalla kelillä, mutta ympäri rannaneduslahtea surffailu oli todella hauskaa. Ymmärrän hyvin, miksi jotkut koukuttuvat totaalisesti lajiin!

Urheilun ja rannalla nautitun barbeque-lounaan jälkeen lähdimme uima-allasbileisiin toisella rannalla olevalle klubille. Vaikka meno jonkin ajan jälkeen yltyi minun makuuni hieman liian kaoottiseksi kymmenien ihmisten änkeytyessä tanssimaan pieneen uima-altaaseen ja roiskuttaessa vettä kaikkialle, sivummalla drinkkejä siemaillessa ja rantamaisemia katsellessa aika kului varsin mukavasti (jep, tunsin itseni vanhaksi).

Päätin skipata perjantai-illan bileet jotta energiaa jäisi lauantaipäiväksi, mikä oli luultavasti todella viisas valinta. Olin viime hetkellä päättänyt survoa lenkkikengät mukaan laukkuun, ja muiden parannellessa krapulaa tai osallistuessa aarteenetsintään lähdin lenkille rannan yllä kohoavalle kukkulalle. Kulkeminen osoittautui kuitenkin löytämästäni pikkutiestä huolimatta varsin hankalaksi kivikossa, joten lenkki muuttui pian lähinnä kävelyksi ja valokuvien ottamiseksi. Oli silti hauska päästä edes vähän kokeilemaan juoksemista teknisesti haastavalla polulla.

Lauantai-iltapäivän ohjelmassa oli veneretki ja illallisen jälkeen jäähyväisbileet ulkoilmaklubilla. Tällä kertaa lähdin mukaan myös iltabilesiin - ja ai että oli hauskaa! Tanssimme aamukolmeen asti, jolloin ensimmäinen (!) bussi lähti takaisin majapaikalle. Suurin osa vaihtariporukasta palasi takaisin vasta viiden bussilla, mutta minun biletyskunnollani tämäkin oli jo ihan tarpeeksi. Aamun nuutuneesta olosta huolimatta yökerhoon lähtö ei kaduttanut tippaakaan, ja bussissa otetut päivätorkut (monikossa) sekä bussin vaihtoa odotellessa asemalla nautittu jaffa ja grilliruoka saivat elämän tuntumaan taas ihan mukavalta.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.