Mun urheilu on urheilumpaa kun sun urheilu

Sisunainen

Olen saanut itseni kiinni ajattelemasta: urheilu on turhamaista. Tarkkaan ottaen fitness-urheilu, kehonrakennus ja mikä tahansa liikunta jota harrastetaan ulkonäön vuoksi, oli se sitten vaikka aamuaerobiset jenkkakahvojen häätöön. Crossfit, painonnosto, voimistelu, hiihto jne. "kunnon urheilulajit" sen sijaan ovat ihan eri asia, koska niissä keskitytään suorituskykyyn. Vai ovatko?

Onko tämä kaveri...

...enemmän urheilija...

... kuin tämä kaveri?

Iso haba, kyky tehdä 15 burbeeta minuutissa ja vaikkapa pitsinnypläystaito ovat ihan yhtä hyödyttömiä ominaisuuksia keskiverrolle länsimaiselle ihmiselle tänä päivänä. Toki millä tahansa liikunnalla on tiettyjä positiivisia vaikutuksia terveyteen, mutta saman vaikutuksen saisi pyöräilemällä työmatkat ja käymällä kerran-pari viikkoon jumpassa. Sen jälkeen kropan rääkkääminen on turhaa - ja turhamaista? 

Sekä fitnesslajit että crossfit ovat urheilulajeja. Niitä ei ehkä nähdä olympialaisissa (pl. kehonrakennus) mutta molemmilla on järjestäytyneet lajiliitot, kansainvälisiä kilpailuja ja niin edelleen. Molemmissa menestyminen vaatii kovaa harjoittelua. Miksi toinen sitten olisi sen "huonompi" tai "vähemmän urheilullinen" laji kuin toinen?

Mitä mieltä olette, onko väliä treenaako ulkonäön vai suorituskyvyn vuoksi?

 

 

Kuvat: games.crossfit.com ja bodybuildingwomen.com

Kommentit

Nina Enroth

Henkilökohtaisia juttuja. Ei kai sillä ole väliä, mitä mieltä minä jonkun muun treenaamisista olen? 

Suvi K.
Sisunainen

Ihan totta, jokainen tyylillään. :) En siis tarkoittanut arvostella ketään vaan pohtia vaan omaa suhtautumistani ko. lajeihin ja kysellä muiden mielipiteitä ihan mielenkiinnosta. Varmaan mikä tahansa laji tai harrastus kerää ihmettelyä osalta ihmisiä (ml. minun harrastukseni), mutta siitä ei kannata välittää jos itse tykkää!

Nina Enroth

Just niin. Mä tunnustan treenanneeni joskus treenaamisen, joskus ulkonäön vuoksi. Parhautta on se, että nykyään treenaa lähinnä siksi, että se on niin kivaa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.