Muut tekee mitä osaa, minä teen mitä haluan

Sisunainen

Otsikon sanonta on lähtöisin isoisältäni. Olen oppinut liittämään sen monilahjakkuuteen, mutta tänään päätin ajatella asian toisin.

"Muut tekee mitä osaa, minä teen mitä haluan" kääntyy helposti muotoon "teen mitä haluan, vaikken osaakaan". Tässä on mielestäni jutun ydin: asioissa ei ole pakko olla hyvä, jotta ne voisivat olla kivoja

Otetaan esimerkiksi liikuntaharrastukset. Olin nuorena muihin verrattuna melko kömpelö ja hidas koulun liikuntatunneilla, ja siksi ajattelin, että liikunta ei ole minun juttuni. Viime vuosina olen päässyt tästä ajattelutavasta melko pitkälti eroon, koska hei, liikunta voi kuitenkin olla hauskaa.

Vaikka hinkkaisin samaa 45 kilon maastavetoa tai 30 cm boksihyppyä ensi vuonnakin, enkä ikinä tekisi käsilläseisontaa joogatunnilla, mitä väliä, jos siitä tulee hyvä olo? Ei tasan mitään.

Kommentit

sinisiipi
Seikkailu Aasiassa

Totta! Mä aina aika ajoin ihmettelen miksi tykkään niin paljon liikunnasta vaikka oon siinä aika huono: oon hidas, mulla on huono hahmotuskyky ja surkea tasapaino. Salituloksillakaan ei voi kehua, mutta ainakin riittää kehitettävää ja liikun paljon siksi että se on niin kivaa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.