Muuttumisleikki piikkisiaksi eli ekakertalainen akupunktiossa

Sisunainen

Kuten jo valittelin, nilkkani on ollut viime aikoina kipeä. Aika pian alkoi käydä selväksi, että vika ei ole itse nilkassa, vaan säteilee ylempää kropasta ilmeisesti jonkinlaisen hermopinteen vuoksi. Kun huomasin muun muassa lantion alueen tennispallorullailun selvästi pidentävän kivun sallimia liikeratoja, päätin varata ajan tutulle urheiluhierojalle.

Selitettyäni vaivan ja pienen tunnustelun ("Joo, siinä on kipee. Ja siinä. Ja siinä. Au ja siinä varsinkin.") jälkeen totesimme, että oikea puoli kroppaani oli jumissa pohkeesta hartiaan saakka. Hieroja ehdotti, että hän laittaisi ensin akupunktioneulat koko kipeälle alueelle ja sen jälkeen lähtisi hieromaan. Koska en siinä kohti jo pyyhkeen alla maatessani enää kehdannut kieltäytyä, totesin, että antaa mennä, kunhan minun ei tarvitse itse nähdä neuloja.

Neulojen laittaminen ei tuntunut ollenkaan niin pahalta kuin olin kuvitellut - pieneltä nipistykseltä tai pistokselta, ja joissain kohdissa en edes huomannut, milloin neula oli laitettu. Kuten hieronnassa, tässäkin kipeimmät kohdat tuntuivat eniten. Hetken päästä neuloja ei kuitenkaan enää oikeastaan tuntenut, vaikka kuulemma päältäpäin näki, kuinka lihakset niiden ympärillä alkoivat tehdä töitä. Kun neulat olivat saaneet vaikuttaa aikansa, ne otettiin yksitellen pois ja lopuksi sain vielä lyhyehkön hieronnan.

Heti käsittelyn jälkeen en huomannut juurikaan eroa jalassa, mutta hieroja oli sanonut, että vaikutus saattaa tuntua vasta parin päivänkin viiveellä. Samana iltana yhtäkkiä huomasin, että jatkuvasti hieman puutuneena olleenseen jalkaani alkoi palata normaali tuntoaisti. Seuraavana päviänä totesin, että saan etsimällä etsiä kipua tuottavia liikeratoja, siinä missä aikaisemmin pelkkä normaali kengännauhojen solmiminenkin vihlaisi nilkkaa. Tämän jälkeen jalka on oireillut edelleen hetkittäin, mutta suurimman osan aikaa sitä ei edes huomaa.

Tällä viikolla kävin uusintakäsittelyssä, jossa tällä kertaa samalla menetelmällä hoidettiin sekä oikean että vasemman puolen pahimmat jumikohdat. Tässä viimeistään huomasi edellisen kerran vaikutuksen: alunperin todella pahassa jumissa ollut oikea puoli tuntui nyt vähemmän kireältä kuin vasen.

En olisi ikinä tieten tahtoen varannut aikaa akupunktioon, mutta siihen vahingossa joutuminen todellakin kannatti. En toki tiedä, paljonko vaikutusta olisi saatu aikaan pelkällä hieronnalla, mutta itseasiassa neulojen laittaminen sattui vähemmän kuin todella kireiden paikkojen hierominen. Vaikka alkuun pelotti vähän, käsittely ei tuntunut mitenkään ylitsepääsemättömän vastenmieliseltä, ja teho oli todella merkittävä.

Joensuun seudulla (urheilu)hierontaa tai akupunktiota kaipaaville voin suotsitella Ana-Sportin Anssi Liimattaa.

Kommentit

Hymyileoletupea

Mä oon myös aikoinaan käynyt akupunktiossa ja havainnut sen toimivaksi. Eikä tosin sattunut neulojen laittaminen kuin ihan herkemmistä paikoista, jotka mulla oli nilkat ja kämmenselät eli siis semmoset vähälihaiset paikat :D

Parhaiten todisteen akupunktion toimivuudesta olen kuitenkin saanut tuolta hevosmaailman puolelta. Kun on nähnyt, miten kipeä hevonen saa välittömän avun akuneuloista ja rentoutuu kivun hellitettyä niin paljon, että miltei nukahtaa pystyyn, niin alkaa kyllä kertaheitolla uskomaan niiden tehoon. :) Eläimet harvemmin kun pystyy feikkaamaan reaktioitaan.

Hieno juttu, kun sait apua itellesi tuosta! 

Suvi K.
Sisunainen

Mulla kyllä osa neuloista tuntu myös hyvinkin lihaisissa paikoissa - yhdestä kohti kuulemma ei meinannut edes saada neulaa läpi, kun oli niin kireä kohta. :D

Jännää, että samaa tehdään myös hevosille!

Hymyileoletupea

:D heh - kunnon jumi! 

Hevosille käytetään usein näitä ns. vaihtoehtohoitoja. Mä luulen, että eläimet vastaa niihin ylipäätään vielä paremmin kuin ihmiset. Tai ainakin reagtio on aina 100% aito, joten aika hyvin näkee heti onko hoidolla vaikutusta vai ei. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.