Onko pakko jos ei halua?

Sisunainen

Lilyn toimitus kysyi vähän aika sitten blogissaan mitä et uskonut tekeväsi enää tämän ikäisenä. Olen hinkunut vastata tähän siitä asti, kun noin kymmenen vuotta sitten eräs hyvä ystäväni sanoi: "Sun pitää aikuisena lakata käyttämästä farkkuja, kun sulla on noin leveä takapuoli."

Juridisesti aikuinen takapuoli Leviksen farkuissa.

Pitipä nyt ihan valokuvan kera todistaa, että edelleen 22 vuoden iässä käytän farkkuja. Aivan 100% varmasti tämänkin postauksen lukijoissa on ihmisiä, joiden mielestä tuossa on aika monta senttiä ja tuumakokoa liikaa. Itse olisin enemmän huolissani siitä, millainen ajatusmaailma saa 12-vuotiaat tytöt arvioimaan toistensa takapuolia.

Jännä kyllä nykyään tuntuu olevan lähes oletusarvo, että normaalipainon ylärajoilla tai yli 25:n rasvaprosenteissa liikkuvat naiset haluavat päästä vähäisistä läskeistään eroon. (Nuorten aikuisten naisten rasvaprosentin viitearvo on 21-32,9%, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan). Joku voi sanoa, että strong is the new skinny, mutta eivät kai muotimallin ja fitnessmallin ihanteet kovin paljoa eroa toisistaan?

Viime tapaamisella PT-Katrin kanssa puhuimme vähän ruokavalioasioista (ennen kuin netti kaatui), ja hänen arvionsa oli seuraava: minulla on ruokavalion perusasiat melko hyvin hallussa, mitä nyt rasvojen laatua voisi parantaa ja kasviksia lisätä, mutta voisin kokeilla vähän aikaa maltillisilla miinuskaloreilla, koska olin sanonut yhdeksi tavoitteekseni alhaisemman rasvaprosentin.

Kotona vasta aloin miettiä: hetkinen, tämähän tarkoittaa laihdutusta! Ei sellaisesta ollut mitään puhetta! 

Ymmärrän toki idean: jos ensin vähän kiristelee rasvoja pois, on "varaa" kasvattaa lihasta. Jotenkin (ehkä lapsellisesti) olin kuvitellut että voisin hypätä suoraan jälkimmäiseen vaiheeseen ja "ylimääräinen" rasva häviäisi siinä sivussa ikäänkuin itsestään. 

Joten nyt olen mielenkiintoisen kysymyksen edessä: alkaako pienimuotoiselle dieetille vain pinnallisista (eikä esimerkiksi terveydellisisyä) syistä, mitä periaatteessa vastustan? En todellakaan tiedä. 

********

Lisäys 28.4. PT-Katri pyysi tarkentamaan, että mikäli ensisijainen tavoite on lihasmassan kasvatus, yleensä lähdetään siitä että syödään vähän yli kulutuksen, kunnes haluttu massa on saavutettu, ja sitten tarvittaessa dieettaillaan ylimääräisiä rasvoja pois. Joka tapauksessa itse en nyt ole lähdössä tämäntyyppiseen kikkailuun; kyse on kuitenkin ensisijaisesti harrastuksesta, ei mistään remonttiprojektista.

Tässä taas huomaamme kuinka tärkeää kommunikaatio on.

Kommentit

Hymyileoletupea

Vastaus varmaan piilee siinä, että miellyttääkö se oma peilikuva sinua itseäsi? Toisaalta heti, kun kirjoitin tuon edeltävän lauseen, tuli mieleeni, että mahtaako oma pelikuva loppujen lopuksi ikinä täysin miellyttää yhtäkään naista :) Minulla se on ainakin hyvin usein ihan päivästä kiinni :) 

Suvi K.
Sisunainen

Näinhän se on. :D

Meilailin vielä PT:n kanssa ja muutaman viestinvaihdon jälkeen päädyimme  yhteisymmärryksessä siihen, että yritän kuitenkin nyt alkuun syödä mahdollisimman laadukkaasti about kulutuksen verran, ja katsellaan sitten mihin suuntaan tilanne kehittyy. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.