Parasta juuri nyt: päivälenkkeily

Sisunainen

Viimeisen kuukauden ajan olen tehnyt erittäin tiiviisti gradua ja viimeisiä kurssitehtäviä, muuttoa ja vähän töitäkin siinä sivussa. Silti olen päässyt nauttimaan akateemisen vapauden tarjoamasta harvinaisesta luksuksesta: mahdollisuudesta lenkkeillä keskellä päivää.

Olen erittäin epä-aamuihminen, ja aikaisin aamulla treenaaminen kuulostaa minusta niin vastenmieliseltä, etten ole viitsinyt koskaan edes yrittää. Niinpä treenini ovat painottuneet työ- tai opiskelupäivän jälkeiseen ilta-aikaan. Nyt talvella kuitenkin ulkolajien suhteen se tarkoittaa pimeässä liikkumista, mikä ei toki ole este, mutta vähemmän mukavaa kuin valoisalla.

Onneksi eräs treenikaverini keksi tähän ratkaisun: kun kiinteitä työaikoja ei ole, juoskemaan voi lähteä yhtä hyvin pidennetyllä lounastauolla. Useampana päivänä olen puolenpäivän maissa kiskonut lenkkikamat päälle ja lähtenyt tunniksi tai reiluksi hengittelemään raitista ilmaa ja päivänvaloa. Ulkoilun ja ruuan jälkeen opiskelukin sujuu taas paremmin.

Vaikket arkena pääsisi päivällä ulos, suosittelen lämpimästi kokeilemaan lounaslenkkejä ainakin viikonloppuisin ja joululomalla. Itse aloitin joululomani yliopistolta tänään, ja enkä aio kahteen viikkoon vilkaistakaan (kuutena varmuuskopiona tallennettuun) graduun päin.

Lisää vinkkejä talvella juoksemiseen

Kaikki juoksuaiheiset postaukset

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.