Pitkästä aikaa pumpissa & lisää ruokaa!

Sisunainen

Kävin tänään piiitkästä aikaa pumpissa (ainoastaan hintsusti myöhässä lätkän takia), meidän salin versiossa siitä kuuluisasta bodypump-tunnista. Tämä oli muistaakseni ihka ensimmäinen jumppa jossa kävin kyseisellä salilla. Vaikka sunnuntaipumppi on säilynyt ohjelmassa koko ajan, eka kerta jätti sen verran kovat traumat, että en sen koommin ole kyseiselle tunnille uskaltautunut. Nyt kuitenkin päätin kokeilla uudestaan, ihan uteliaisuudesta miltä se tuntuisi puolentoista vuoden kaikenlaisen muun harjoittelun jälkeen. Ja koska MeNaiset Sportissa luki, että bodypump kehittää hiihdossa tarvittavaa kestävyysvoimaa. (Treenaan lomaa varten. Eikö ole sairasta??)

No vähän erilaiseltahan se tuntui kuin silloin toissa syksynä. Ja toisaalta ei. Osan ajasta pelkäsin kuolevani, kuten silloin ekalla kerralla, mutta nyt osasin tarpeen mukaan keventää painoja. Silloin ekalla kerralla otin kaikkein pienimmät saatavilla olevat kiekot tankoon, enkä enää kehdannut niistä vähentää. Nyt totesin, että yhdet painavat riittävät maastavetoa lukuunottamatta, eli kaikkiin liikkeisiin ei tarvita useampia. Suurin ero kuitenkin lienee omassa asenteessa: kun lihaksia alkaa poltaa, en ajattele: "iik apua sattuu", vaan: "tämähän tehoaa!" Katsotaan mitä mieltä olen huomenna, kun polte tulee takaisin lihaskipuna.

Viikon alkupuolella aloittamani tipaton on toiminut sikäli, että olen nyt loppuviikosta nukkunut paremmin. Myös mystinen iltanuha on kadonnut, lieneekö sitten sattumaa vai asiaan liittyvää. Muuta merkittävää eroa en ole toistaiseksi havainnut, mutta aikakin on vasta lyhyt.

Kuitenkin asialla on yksi pieni harmillinen sivuvaikutus: on koko ajan nälkä. Syön koko ajan ja paljon ja silti on nälkä. Tässä todella huomaa, kuinka paljon kaloreita alkoholijuomissa on! Olen jopa ihan laskurilla laskenut, että saan energiaa tällä hektellä vähemmän kuin kulutan. Kun verensokeri pikapäivitykset on poistettu illalta, se myös tuntuu olossa. Toki voisin paikata tilanteen suklaalla (Brunberg tekee laktoositonta maitosuklaata!!), mutta ehkä fiksumpaa ja vatsaystävällisempää lienee syödä vaan reilusti lisää sitä oikeaa ruokaa. Eli annostus niin-paljon-kuin-lautaselle-mahtuu-suuruusluokassa, ja mieluummin tasaisesti pitkin päivää. Voisi toki ihmisellä kurjempiakin pulmia olla.

Kommentit

anni- (Ei varmistettu)

Oih, mitä ruokaa tuossa kuvassa on? Näyttää herkulliselta.

Suvi K.
Sisunainen

Kasvispiirakka tekovaiheessa. :) Siihen tuli vielä päälle mozzarellaa, joka käyttäytyä vähän oudosti uunissa, joten julkaisukelpoista reseptiä pitää vielä hakea...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.