Plitvicen kansallispuistossa

Sisunainen

Paikallinen vaihtarijärjestö järjesti vähän aika sitten päiväretken Plitvicen kansallispuistoon. Vaikka aamuvarhainen bussin lähtö hieman etukäteen hirvitti, jo auringonpaisteessa ratikkapysäkille kävellessä retkipäivä alkoi tuntua oikein lupaavalta.

Parin tunnin bussimatkan jälkeen saavuimme kansallispuiston portille, josta lähdimme kävelemään puistoon. Vaikka luonto ei vielä ollut vihreimmillään, maisemat olivat todella vaikuttavat heti porttien sisäpuolelta alkaen.

Puisto oli suurelta osin tehty varsin helppokulkuiseksi selkeillä poluilla ja pitkospuilla. Tästä huolimatta olin todella kiitollinen mukavista ja vedenpitävistä kengistä, sillä paikoitellen vesi oli niin korkealla, että se tulvi poluille, ja ylös ja alas kiipeämistä kertyi kiitettävän paljon.

Meille oli alun perin luvattu opastettu retki, mutta jonkin väärinkäsityksen vuoksi emme saaneetkaan opasta. Iso retkiporukka hajaantui pikkuhiljaa pienemmiksi ryhmiksi, joista yhden mukana kuljin itse.

Ryhmässämme oli yksi paikallinen opiskelija, joka ”opasti” meitä. Valitettavasti hänkään ei tuntenut puistoa kovin hyvin, joten takaisin bussille kävelemisen sijaan päädyimme vahingossa puiston kauimmaiseen päähän. Olimme lopulta bussipysäkillä tunti alkuperäisen kotiinlähtöajan jälkeen, mutta onneksi bussit odottivat meitä. Ainakin raitista ilmaa ja kävelyä tuli saatua tarpeeksi!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.