Puhkaise kupla - se tekee hyvää

Sisunainen

Kirjoitin viimeksi ajatuksiani pakolaiskriisistä, ja tänään jatketaan hieman samoilla linjoilla. (Älkää huoliko, palaan takaisin epäpoliittisiin aiheisiin pian.)

Sekä pakolaisten tilanne että hallituksen eiliset ilmoitukset ovat saaneet minut pitkästä aikaa oikeasti kiinnittämään huomiota uutisiin ja siihen, mitä maailmalla tai tässä maassa tapahtuu. Länsimaisia liikunnasta, ruokavaliosta ja terveydestä kiinnostuneita ihmisiä sekä aiheeseen liittyviä medioita syytetään usein omassa kuplassa elämisestä, eikä suotta. Kuplan puhkaiseminen jopa ahdistaa - en minä halua päästä pahaa maailmaa lähelleni.

Ymmärrän hyvin ihmisten halun suojautua ikäviltä uutisilta, sillä asiat tuntuvat usein liian isoilta käsitellä, ja voimattomuus niiden edessä masentavalta. Tuntuu helpommalta pyörittää elämää vain oman hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen ympärillä, ne kun ovat edes jossain määrin hallittavissa. Kuplalla on kuitenkin yksi huono puoli: pidemmän päälle sen sisällä elämä alkaa helposti tuntua merkityksettömältä.

Eilen iltauutiset katsottuani, kaikesta ärsytyksestä ja surustakin huolimatta, olin lähes innoissani. Lauantaina on mielenosoitus! Maalaan hienoja kylttejä! Kutsun kavereita! Jospa tulee yleislakko, minulla on työpaikka, minäkin voin mennä lakkoon! Sellaista spontaania tarmokkuutta harvoin syntyy vihersmoothiereseptien etsinnästä.

Mitä yritän sanoa: Astu ulos kuplasta. Huomaat, että maailma on jännempi paikka, kuin luulitkaan. Siellä on varmasti jotain, mitä voit tehdä. Se ei syö energiaa, vaan antaa sitä, ja siitä sinulle tulee parempi olo sen lisäksi, että autat ehkä pikkiriikkisen pelastamaan maailmaa.

Jos uutisahdistus kuitenkin kasvaa liian suureksi, siihenkin löytyy apua. Aina, kun mikä tahansa omassa elämässä tai maailmalla tapahtuva asia alkaa harmittaa liikaa, ajattelen avaruutta. Planeetat kiertävät tähtiä ja galaksit pyörivät, ja vaikka koko ihmiskunta yhdistäisi kaikki ponnistuksensa asian eteen, sitä se ei pysty pilaamaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.