Riisipuuroa & banaania

Sisunainen

Uusin viime aikojen aamiaissuosikkini on riisihiutalepuuro: vaihtelua kaurapuurolle mutta huomattavasti nopeampi valmistaa kuin perinteinen kokonaisista riisinjyvistä keitetty puuro. Erityisen suurta herkkua puuro on paistettujen ja kanelilla maustettujen banaanisiivujen kanssa. Tämän aamiaisen valmistaminen vie kymmenisen minuuttia, joten kaikkein kiireisimpiin aamuihin se ei sovi, mutta viikonloppuaamuina toimii sitäkin paremmin.

RIISIHIUTALEPUURO

1-1,5 dl riisihiutaleita
2-3 dl luomumaitoa tai muuta nestettä (tai pakkauksen ohjeen mukaan)
ruususuolaa maun mukaan

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä puuroa miedolla lämmöllä muutama minuutti (tai pakkauksen ohjeen mukaan), kunnes neste on imeytynyt. Tarjoile paistettujen banaanien kera.

PAISTETUT BANAANIT

1 kypsä reilun kaupan banaani
reilu nokare luomuvoita tai kookosöljyä
kanelia

Kuori ja viipaloi banaani. Kuumenna voi tai kookosöljy pannussa. Paista banaanisiivuja pari minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat sopivasti väriä. Ripottele lopuksi päälle kanelia.

Kommentit

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Pitäisipä ostaa taas pitkästä aikaa riisihiutaleita! Pidän riisipuurosta tosi paljon, mutta sen keittäminen vaatii aaaiikaaaa. Nää hiutaleet on kyllä ihan maukas kakkos-vaihtoehto. Mä teen joskus niin, että laitan puolet hiutaleista kauraa ja puolet riisiä, silloin saa vähän kuitupitoisempaa puuroa mutta silti ihan erimakuista kuin tavallinen kaurapuuro. :)

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos vinkistä, tuotakin voisi kokeilla! :) Noissa riisihiutaleissakin on vissiin eroja onko ne täysjyvää vai ei.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mä en olekaan nähnyt kuin tavallisia, mutta pitääpä pitää silmät auki täysjyvähiutaleiden varalta.

ja mannapuuron tykkään tehdä täysjyväspeltti-ryyneistä, mun mielestä ne maistuukin vähän maukkaammille kuin tavalliset mannaryynit (+mahdolliset terveyshyödyt) :)

Suvi K.
Sisunainen

Mulla on käytössä Urtekramin hiutaleet. Täysjyväisyyden lisäksi ainoa gluteenittomaksi merkitty sortti mun lähikaupassa. :)

Hymyileoletupea

Kiva puurovinkki. Täytyypä testata tämä. Kiitos :) 

Suvi K.
Sisunainen

Eipä kestä! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.