Saluti da Venezia

Sisunainen

Viime perjantaina pakkasin jälleen maksimekon ja sandaalit putkikassiin ja suuntasin aamuvarhaisella bussiasemalle, tällä kertaa määränpäänä Venetsia. Neljän vaihtaritytön porukalla viikonlopun ajan kävelimme, söimme, joimme viiniä, kävelimme, söimme jäätelöä, kävelimme lisää, söimme ja joimme lisää viiniä.

Venetsia on kaunis kaupunki, mutta sinne on myös erittäin helppo eksyä mutkikkaiden ja välillä yhtäkkiä kanaaleiksi muuttuvien kujien takia. Tällä reissulla eksyminen ei kuitenkaan ollut kovin suuri ongelma, vaan pikemminkin keino päästä näkemään uusia mielenkiintoisia paikkoja.

Luonnollisesti kävimme myös gondoliajelulla. Retki oli varsin lyhyt ja suhteellisen kallis mutta hei, kuinka usein Joensuussa tai Zagrebissa pääsee gondolin kyytiin? Poikkesimme sunnuntaiaamupäivällä myös Dogen palatsiin, mutta muuten jätimme museot ja vastaavat nähtävyyden vähemmälle huomiolle, sillä itse kaupungissa riitti yllin kyllin nähtävää yhdelle viikonlopulle.

Vaikka olin kuullut etukäteen pelotteluja Venetsian ylihinnoitelluista ravintoloista ja kahviloista, hintataso oli mielestäni varsin kohtuullinen esimerkiksi Suomeen verrattuna. Useimmissa ravintoloissa gluteenittoman ruuan saaminen ei ollut minkäänlainen ongelma, ja joissakin oli tarjolla jopa gluteenitonta pastaa. Jäätelökojuja taas on joka kulmalla, ja taisin syödä lähes yhtä paljon gelatoa kuin keskivertokesänä Suomessa yhteensä.

Kommentit

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Tuo pasta <3 Kuola valuu :D

Kävin exän kans Venetsiassa joskus kymmenen vuotta sitten. Mulla on vieläkin (paperinen) kuva siitä ku istutaan kumpikin myrskynmerkkeinä gondolin kyydissä. Pitkä suhde loppui matkasta 5 kk:n kuluttua...

Mutta tykkäsin kyllä kaupungista. 

Suvi K.
Sisunainen

Voi apua, voin vain kuvitella! :D Joo jäi kyllä hyvä inspiraatio kokkailla pastaruokia kotonakin. Harkitsin jopa keittokirjan ostamista, mutta olin liian laiska kantaakseni sitä Zagrebiin saati Suomeen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.