Satunnaiset salihemmot

Sisunainen

Kirjoittelin aikaisemmin naistensalin tyypillisistä kävijöistä, mutta nyt kun käyn pääasiassa toisella salilla (itseasiassa jäsenyyteni ensinmainittuun loppuu kuunvaihteessa), olen päässyt havainnoimaan uusia salinkäyttäjien lajityyppejä. Bongausopas on laadittu monitoimiliikuntakeskuksen silmiinpistävämpien ja toistuvasti havaittujen kävijöiden perusteella, ja lienee ainakin osin sovellettavissa myös muille saleille, joskin puutteita listauksessa varmasti on.

(Ps. Jos tunnistat tästä itsesi, en missään nimessä tarkoita loukata. Antaa kaikkien kukkien nostella painoja!)

Perusbodarit

Tuntomerkit: 18-30-vuotias mies, liikkuu yleensä pareittain. Yhtenäinen t-paita ja verkkarit -asu. Tyypillinen ääntely: "nousee nousee, kyllä tulee!" sekä "nnnggggghhhhh!!!".

Esiintyvyys: Useita yksilöitä paikalla joka kerta, voidaan bongata niin laitteiden kuin vapaapainojenkin kimpussa, mutta ryhmäliikuntatunneilla harvinainen näky. Esiintymistiheys selvästi kohonnut penkkipunnerruspaikan luona.

HC-bodarit

Tuntomerkit: Edellisen lajityypin (oletettavasti) seuraava evoluutioaste. Ovenkarmin levyiset olkapäät ja luurit ja/tai hupparinhuppu korvilla blokkaamassa ulkoisia häiriötekijöitä. Suorittaa treeninsä pyhää toimitusta vastaavalla hartaudella ja keskittymisellä.

Esiintyvyys: Tyypillisesti havaittu tekemässä vipunostoja 20 kilon käsipainoilla peilin edessä. Jää helposti huomaamatta sisäänpäinkääntyneen luonteen vuoksi.

Fitnessmimmit

Tuntomerkit: Nuori nainen, joka kulkee kuviotrikoissa valtavan varustearsenaalin ja iPodin kanssa. Tekee lämmittelysarjaa kyykyssä meikäläisen ykkösmaksimipainolla ja siirtyy sen jälkeen kahvakuulakyykkyihin, askelkyykkyihin, jalkaprässiin ja vähintään kolmeen eri maastavedon variaatioon.

Esiintyvyys: Yleensä ainakin yksi yksilö salin puolella.

(Kuva pöllitty joltain netin hupisivustolta, en enää muista miltä.)

Crossfit-tädit

Tuntomerkit: Huomiota herättämättömän näköinen usein pienikokoinen neljääkymppiä lähestyvä nainen. Kyykkää kaksi kertaa oman painonsa ja jää wodin päälle tekemään 200 vastalihasliikettä. 

Esiintyvyys: Nimensä mukaisesti ainakin pari yksilöä jok'ikisellä crossfit-tunnilla.

Zumbatädit

Tuntomerkit: Keski-ikäinen nainen, joka pukuhuoneessa salaa kauhistelee kahden edellisen touhuja.

Esiintyvyys: Valloittaa pukkarin suurina laumoina viisi minuuttia ennen ja jälkeen ryhmäliikuntatuntien.

Painonnostajat

Tuntomerkit: Ikä ja sukupuoli vaihtelee, mutta treeni koostuu pääasiassa tempauksista, rinnallevedoista ja työnnöistä, sekä kyykyistä ja maastavedoista, joihin ladataan niin paljon painoa kuin tankoon mahtuu. Merkkaa reviirinsä levittelemällä kahden metrin säteelle nostopaikastaan treenikassin, mankkua, kirjanpitovihkon, erilaisia juomapulloja, puoliksi syötyjä banaaneja jne.

Esiintyvyys: Lukumäärältään melko vähäinen laji, mutta runsaan ajankäytön vuoksi vähintään yksi yksilö aina paikalla. Useamman sattuessa salille samaan aikaan kerääntyvät laumaksi keskustelemaan tempauksista, työnnöistä ja kyykyistä.

Hipit

Tuntomerkit: Nuorehko mies tai nainen, jolla rastat ja metsänvihreä vaatetus. Liikuu yleensä pareittain. 

Esiintyvyys: Harvinainen laji, josta toistaiseksi havaintoja ainoastaan jooga- ja venyttelytunneilla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.