Savulohisalaatti uusista perunoista

Sisunainen

Eilen kotimatkalla Super Konzumiin, paikalliseen Citymarketiin, poiketassani huomasin isot tarjouskyltit: "Mladni krumpir" Siis hetkinen, uusia perunoita?? Nyt jo! Vaikka toki minun ei pitäisi olla yllättynyt, kun torilla myydään jo kotimaisia mansikoita ja appelsiineja(!).

Joka tapauksessa, uusia perunoita oli pakko päästä maistamaan, ja kun tänään ohjelmassa oli vaihtareiden piknikretki, päätin tehdä evääksi ruokaisan perunasalaatin. 

Perunasalaatista tuli varsin toimiva ja simppeli, ja ennen kaikkea kotoisan makuinen. Varsin kotoisalta tuntui myös +15 asteessa hupparit ja viltit päällä puistossa paleleminen.

Laita resepti korvan taakse odottamaan, kunnes uusien perunoiden kausi ehtii Suomeen asti, tai jos olet malttamaton, eiköhän sama onnistu vanhoistakin perunoista. 

Savulohi-perunasalaatti kahdelle

8-10 uutta perunaa (tai vähän vähemmän vanhoja, koosta riippuen)

1 ruukku rucolaa

250 g lämminsavulohta

100 g fetaa

suolaa ja pippuria 

oliiviöljyä

1/2 sitruunan mehu (tai maun mukaan)

Keitä perunat ja anna jäähtyä. Huuhtele ja kuivaa rukola, paloittele savulohi ja murustele feta. Kuitioi jäähtyneet perunat. Sekoita rucola, mausteet ja reilusti oliiviöljyä perunoiden joukkoon. Lisää feta ja lohi, sekoita halutessasi vielä kerran kevyesti ja tarjoile.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.