Stressitön elämä, osa 4: luota omaan osaamiseen

Sisunainen

Syksyn toiseksi viimeiset opintopisteet tuli ansaittua perjantaina, ja enää pitäisi päästä läpi yhdestä kirjatentistä. Viime viikolla palauttamani työn - erään mediatutkimuksen kurssin tutkimussuunnitelma - tekeminen ahdisti etukäteen. Ai nyt pitäisi uskottavasti kertoa, mitä olen tekemässä, ja vieläpä viitata johonkin hienoihin tutkimuksiin ja teorioihin? En minä osaa!

Kun lopulta aloitin oikeasti tekemään työtä, totesin saman, kuin aina ennenkin: tämähän on ihan rutiinihommaa. Olen myös lukemattomia kertoja mennyt tenttiin varmana, etten pääse läpi, koska en ole lukenut tarpeeksi hyvin. Silti opintosuoritusotteellani ei edelleenkään ole yhtään hylättyä arvosanaa.

Opiskellessa jutun luonteeseen kuuluu, että erilaisia haasteita tulee vastaan säännöllisin väliajoin. Kuitenkin idea on myös se, että taso vaikeutuu pikkuhiljaa ja uudet kurssit pohjautuvat aina jo hankittuun osaamiseen. Tenttiin lukua tai harjoitustöitä ei tarvitse (ensimmäistä syksyä lukuunottamatta) koskaan aloittaa tyhjästä, vaan jo olemassa olevan tiedon pohjalta.

Kun sekä työskentelytavat että iso kasa alan teoriaa on jo tuttuja, oman osaamisen epäileminen aiheuttaa vain turhaa stressiä. Tuskin moni palomieskään miettii joka työvuoron alla: "Apua, entä jos en osaakaan enää käyttää vaahtosammutinta!"

***

Stressitön elämä - projektiin liittyvät aiemmat postaukset:

Osa 1: Ei hyvinvointisydroomalle

Osa 2: Vuorokausi valittamatta

Osa 3: Tee, äläkä vain listaa

Osa 4: Mene jumppaan

Kommentit

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Just noin se menee. Vaikka kyse olisi syventävistä, eli vaikeammista kursseista, tietoa löytyy jo pohjalta, ja tentteihin lukeminen helpottuu. Syventävistä oli jotenkin paljon helpompi saada vitonen kuin perus- tai aineopinnoista!

Mullakaan ei ollu koko yliopistouran aikana yhtään hylsyä (paitsi Excel-kurssi, johon sain tukiopetustakin :D. Sen jälkeen pääsin sentään läpi),

Suvi K.
Sisunainen

Voi apua, onneksi meillä ei ole excelöintiä! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.