Superhelppo mansikkarahka

Sisunainen

Täällä Zagrebissa tuoreita kotimaisia (siis kroatialaisia) mansikoita on ollut tarjolla jo monta viikkoa, ja kun puolen kilon rasia maksaa 1,5-2 euroa, mansikoiden kulutukseni on ollut aika suurta. Yleensä surauttelen mansikoista, banaanista ja luonnonjugurtista smoothietia, usein chia-siemenillä tai kaurahiutaleilla höystettynä, mutta toinen suosikkivälipalani on mansikkarahka.

Mansikkarahkan tekemisessä täällä on muutamia pieniä kompastuskiviä: rahkaa saa ainoastaan yhdestä kaupasta koko kaupungissa (suomalainen vaihtarikaverini vahvisti, ettei hänkään ole löytänyt sitä mistään muualta), ja mansikoiden kuljettaminen pyörän korissa kuoppaisilla kaduilla johtaa helposti siihen, että kotiin päästyä rasiasta löytyy lähinnä valmista mansikkasosetta. Jos näistä kuitenkin pääsee yli, itse mansikkarahkan valmistus on todella simppeliä!

Täkäläinen rahka on hieman paksumpaa ja tuorejuustomaisempaa kuin suomalainen, joten Suomessa tätä tehdessä voisi varmaan kokeilla myös rahkan ja tuorejuuston sekoittamista. Mausteita ja tilpehöörejä voi lisätä oman maun mukaan; kerran söimme tätä kavereiden kanssa jälkiruuaksi suklaalastuilla koristeltuna. Valmis rahka säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, jos siis todellakin maltat olla syömättä kaikkea kerralla.
 

Helppo mansikkarahka

250 g mansikoita
1-2 rkl ruokosokeria tai muuta makeutusta maun mukaan
1 tl vaniljajauhetta (ei pakollinen)
250 g maustamantonta maitorahkaa

Putsaa ja paloittele mansikat pieniksi paloiksi. Lisää sokeri ja vanilja. Sekoita rahkan kanssa. Nauti!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.