Tee-se-itse hemmottelupäivä

Sisunainen

Juhlisitimme eilen äitini syntymäpäivää hemmottelu- ja hyvinvointipäivän merkeissä. Olin miettinyt pidemmän aikaa mitä antaisin äidilleni syntymäpäivälahjaksi - ensisijaisesti ajatuksena oli koko ajan elämys- eikä tavaralahja - ja kun myös mummini tuli viikonlopuksi kylään, palaset alkoivat loksahdella paikalleen: kolmen naisen hemmottelupäivä. 

Päivän ensimmäinen ohjelmanumero oli ayeurvedinen brunssi. Ayurvedalla on jotain tekemistä intialaisen lääketieteen kanssa, ja juttuun kuuluu tarkat ruokavaliosuositukset riippuen siitä mitä doshaa (~kehotyyppiä) ihminen edustaa. En sen kummemmin ole perehtynyt aiheeseen, mutta netistä eri sivuilta keräämilläni ruokaohjeilla syntyi oikein mainoa brunssi; maukas, ravitseva muttei missään nimessä liian raskas.

Ayurvediseen brunssiin kuului:

- tuoreilla yrteillä ja pinaatilla maustettu uunimunakas

- inkivääriporkkanoita

- minttu-jugurttikastiketta

- tattaripannukakkuja vaahterasiirapin kera

- paistettuja kanelilla maustettuja banaaneja

- chai latte -tyylistä juomaa sekä tuorepuristettua appelsiinimehua

Iltapäivällä kävimme pitkällä kävelyllä, jonka jälkeen vuorossa oli tietysti sauna. Saunaa varten olin tehnyt sokeri-oliiviöljykuorinnan ja kaakaovoi-suolakuorinnan, jotka jättivät ihon ihanan pehmeäksi.

Illallisen laitoimme Thomas Rode Andersenin Paleokeittokirjan ohjeilla. Alkupaloille nostimme pöytään ilmakuivattua kinkkua, avokadoa, mätiä, smetanaa ja aamulta jäänyttä munakasta. Pääruuaksi paistoin elämäni ensimmäistä kertaa ankanrintaa, jonka kanssa tarjolla oli juuriselleri-palsternakkamuusia, pippurikastiketta ja vihersalaattia. Kuulemma ankanpaistotaidon perusteella voisin hakea seuraavaan MasterChefiin, mutta suurempi kiitos kuuluu tarkalle ja yksityiskohtaiselle keittokirjan ohjeelle.

Hyvää ruokaa, ulkoilua ja pientä kauneudenhoitoa - vähästä sitä on ihminen onnellinen.

Share

Kommentoi