Terkkuja Suvi 13v:lle

Sisunainen

Bongaa kuvasta: käsin kirjoitettu kirje (2 kpl), korppu, Helsinki International Horse Show'n lippu, kutosluokan päätöslaulun sanat ja allekirjoittanut noin kymmenvuotiaana silloisen lempiharrastuksen parissa.

Toimitus haastoi kertomaan mitä neuvoja antaisi 10 vuoden takaiselle itselleen. Tasan 10 vuotta sitten vietin kesälomaa ala- ja yläasteen välissä, koulu oli ottanut päähän jo vähän aikaa mutta odotukset uuden opinahjon suhteen olivat korkealla. En tarkaan muista, mutta kesä kului todennäköisesti oman tallin ratsastusleireillä, purjehtiessa ja Itä-Suomessa sukuloimassa.

Jossittelu on sinänsä hölmöä, mutta jos voisin kirjoittaa 13-vuotiaalle itselleni, sanoisin:

- Koulu on tylsää, eikä se siitä juuri parane yläasteellakaan. Tulet kuitenkin vielä tarvitsemaan hyviä numeroita, joten poimi niitä nyt, kun se on helppoa. Opettajille ei välttämättä tarvitsisi v*****lla ihan niin paljon, he tekevät vain työtään. Välillä kannattaisi jopa ihan oikeasti kuunnellakin.

- Muista että sinun ei tarvitse aina tietää kaikkea ja olla täydellinen kaikessa. On ihan ok jos ei osaa vastata kysymykseen, eikä ihan oikeasti ole mitään järkeä hinkata esitelmän muotoseikkoja yömyöhään.

- Pidä kiinni ystävistäsi ja tutustu uusiin ihmisiin. Kuuntele ja tule kuulluksi. Ennen kaikkeaan: pidä hauskaa. Unohda ilkeät ja selän takana pahaa puhuvat ihmiset. Ole uskollinen ensisijaisesti itsellesi.

- Liikunta ei ole p***aa vaan ainoastaan koulun liikuntatunnit. Tosin niissäkin voisi olla ihan kivaa, jos et niin paljon pelkäisi epäonnistumista. Ratsastus on hyvä harrastus ja sitä kannattaa jatkaa, mutta jos kuitenkin päätät lopettaa sen, keksi heti tilalle uusi liikuntaharrastus. Esimerkiksi ringette ja jalkapallo on todettu toimiviksi, ja niitä on paljon helpompi harrastaa pääkaupungissa kuin täällä itärajalla.

- Opettele meikkaamaan ennen kuin alat käyttää meikkiä julkisilla paikoilla.

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Oi mikä ihana kuva! Kiva kun osallistuit :)

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos ja kiitos haasteesta! :) Mulla on sellanen hassu pieni boksi mihin oon keräillyt kaikkea satunnaista roinaa (kuten postikortteja ja vastaavia) lähes niin kauan kuin muistan, ja nyt leväytin sisällön pöydälle. Alunperin tarkotus oli etsiä vaan sopiva valokuva, mutta sitten päätin jättää näkyviin myös muuta aikakauteen liittyvää materiaalia. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.