#tissiviikko

Sisunainen

Havahduin vasta nyt loppuviikosta somessa leviävään Tissiviikkoon. Jutun ideana on nostaa esille naisten kokemuksia rinnoistaan ilman seksualisointia. Tämä on juuri sellaista käytännön feminismiä, jota tarvitsemme: avointa rehellistä puhetta normaaleista naisten elämään kuuluvista asioista, joita ennen on hyssytelty ja hihitelty.

Minun tissini ovat kokeneet aika monta vaihetta siihen nähden, että olen 25-vuotias lapseton nainen. Ne alkoivat kasvaa samaan aikaan kun murrosikäni yleensäkin alkoi, joskus ala-asteen lopulla. Alkuun kaikki oli hämmentävää alkaen siitä, että rintaliivejä on olemassa eri värisiä, ja että kasvuvaiheessa rinnoista tuli niin kosketusarat, etten moneen vuoteen voinut käyttää yliolanlaukkuja. 

Pääsin parhaimmillaan e-pillerien pienellä boostauksella E-F-kuppiin asti. Kadehdin kavereitani, jotka ostivat nättejä ja halpoja Lindexin ja H&M:n rintsikoita, kun itse jouduin tyytymään erikoisliikkeiden käytännöllisiin malleihin. Sitten aloitin aktiivisen liikunnan harrastamisen, ja rintani alkoivat kutistua samaa tahtia kuin kyykkypainot nousivat. Nyt tissini ovat ehkä C-kuppia - en tosin tiedä kovin tarkkaan, koska en enää pariin vuoteen ole käyttänyt "normaaleja" rintsikoita, vaan kuljen arkenakin urheilutopeissa. 

Kaikki tämä venyminen ja kutistuminen on jättänyt rintani vähän muodottomiksi. Silti olen nykyisin niihin tyytyväisempi kuin koskaan. Pitkästä aikaa pystyn muun muassa nukkumaan mahallani ja ostamaan alusvaatteita ja bikineitä muualtakin kuin erikoisliikkeistä - tosin käytännössä tilaan rintsikkani Sportamorelta aina silloin, kun Reebokin toppeja on tarjouksessa. Osaan pukea tissini niin, että sekä tunnen oloni mukavaksi, ne eivät rajoita liikkumistani tai pukeutumistani ja näytän mielestäni hyvältä. 

Hyvää tissiviikkoa!

Kommentit

ainomathilda
Johaino

Ei vitsi toi mahallaan nukkumine kyl osu hyvin muhun! Itellä ollu jos jonkinmoista omaa tissisääliä pientä varustustani kohtaan mut viime aikoina tullu tyytyväisemmäks vaan jatkuvasti. Urheilussa ja liikkeellä ollessa ei tarvii ikinä miettiä että painolasti sattuis hyppiessä ja viillettäessä ympäriinsä. Niin mahtavaa! Hurraa smaller boobs! :)

Onnea kans viime viikon juoksusaavutuksista, upeeta! 

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos! Kyllähän urheillessa pärjää kun on sopivat liivit, mutta monissa asioissa vähän pienemmät rinnat on kieltämättä käytännöllisemmät. Tämä on toki klisee, mutta mä toivon, että kaikki naiset tykkäsivät omista rinnoistaan, oli ne mitä kokoa tahansa - siihen kun on aika vaikea tieten tahtoen vaikuttaa.

ainomathilda
Johaino

Juurikin näin. Ja onneks on paljon muutaki ku #tissit 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.