Treenivuosi 2014

Sisunainen

Kuluneen vuoden alussa kirjoittelin joitakin uudenvuodentavoitteita. Pääasiallinen tavoitteeni oli "nostella rautaa määrän ja laadun suhteen niin, että jotain vaikutusta alkaisi näykyä ja tuntua". Vuosi sitten olin palailemassa vähemmän aktiivisen kauden jälkeen salille, ja treenini koostuivat pääosin peruspuntista ilman sen spesifimpiä tavoitteita.

Keväällä kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa PT:tä, mikä osoittautui oikein hyväksi sijoitukseksi. Suunnilleen samoihin aikoihin innostuin crossfitista, vaikka olin käynyt peruskurssin jo edellisenä syksynä. Opettelin ahkerasti uusia tekniikoita, kuten kyykkäämään oikein. Hiihtolomalla vietin viikon Lapissa, ja ainoastaan se jäi harmittamaan, että reissun hiihtosaldo jäi inasen alle 100 kilometrin. Kolme tunturia tuli silti huiputettua.

Alkukesästä kävin melontakurssin, mutta säännöllinen melominen jäi muiden kiireiden alle. Crossfittasin ja kahvakuulailin ja rakensin kotikuntosalia äidin takapihalle. Joogaa harrastin säännöllisen epäsäännöllisesti ja purjehtimassa kävin kun ehdin. Loppukesää varjosti kilpirauhasen liikatoimintaan sairastuminen, joka jälkiviisaana katsoen söi treenitehoja jo paljon ennen kuin muuten tajusin minkään olevan vialla. Alkusyksy meni käytännössä toipuessa ja menetetyn kunnon rippeitä kasaillessa.

Suhteellisen pian treeniluvan jälleen saatuani palasin jälleen crossfitin ja joogan pariin, siitä lähtien nämä kaksi ovat olleet ykköslajini. Crossfit ja jooga yhdessä muodostavat hyvän ja monipuolisen pohjan treeneille, ja täydentävät toisiaan. Muutamissa viikoissa siitä, kun pääsin takaisin kunnolla treenaamaan, aloin olla jo samalla tasolla kuin ennen sairastumista.

Loppusyksystä osallistuin aikuisten uimakouluun, joka osoittautui yllättävän hauskaksi kokemukseksi. Joogatunneilla tein ensimmäiset käsillä- ja päälläseisonnat ikinä, joskin alkeisversioina toki. Tavallisten crossfit-tuntien lisäksi olen käynyt kesästä asti painonnostoon keskittyvillä tekniikkatunneilla, ja alan päästä jo jyvälle jutusta (kyylää toki vaikka tämän päivän treenejä Instragramissa). Tempaukset tosin edelleen tuottavat päänvaivaa.

Eri nostojen maksimeita aloin kirjata ylös harmillisen myöhään, mutta sen verran uskallan sanoa, että ainakin kyykyssä, maastavedossa ja työnnössä ero lasketaan kaksinumeroisissa luvuissa. Heiaheian mukaan treenikertoja kertyi yhteensä tänä vuonna 264. Huomenna ehtisi vielä yhden...

Onnellista uuttavuotta kaikille lukijoille!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.