Treenivuosi 2016

Sisunainen

Vuosi 2016 on ollut monen asian, mukaanlukien treenien, kannalta varsin erilainen kuin mikään aikaisempi. Vaikka vuotta on vielä pari (potentiaalista treeni)päivää jäljellä, tässä pieni katsaus tilastojen valossa siihen, mitä sitä onkaan tullut puuhailtua.

Vuonna 2016 kertyi yhteensä 284 treeniä eli 318 tuntia liikuntaa. Näistä suosituimmat lajini olivat:

Joogaa 79 kertaa kaikki joogalajit yhteenlaskettuna. Tämä on varmasti kaikkien aikojen ennätys, ja pitkälti sen ansiota, että keväällä Zagrebissa asuin joogasalin naapurissa. Syksyn ja talven aikana olen jatkanut joogailua Suomessa lähinnä kotona omin päin, mutta silti jooga pääsee tilastoissa koko vuoden ykköslajikseni.

Crossfitia 76 kertaa sekä Suomessa että Kroatiassa. Toiseksi suosituimpana lajinani pintansa pitänyt crossfit on jäänyt kuitenkin viime vuotta selvästi vähemmälle. Tämä johtuu ahkeran joogaamisen lisäksi siitä, että aloin harrastaa...

Lenkkeilyä 45 kertaa ja noin 330 km alkaen toukokuun puolivälistä. Juoksemisen aloittaminen on suurin muutos aikaisempiin vuosiin, jolloin en käynyt lenkillä käytännössä ollenkaan. Kilometritilasto on hieman epäluotettava, mutta siitä huolimatta olen aika varma, että olen juossut tänä vuonna enemmän kuin koko tähänastisen elämäni aikana. Lenkkeilyn syy ja seuraus ovat olleet elämäni ensimmäiset...

Kolme juoksutapahtumaa: Tunturikymppi, Vaarojen 14km ja Joensuu Night Run. En olisi varmaankaan edes aloittanut juoksemista, jollen olisi innostunut juoksutapahtumista ja nimenomaan polkujuoksusta. Nyt odotan jo kauhun ja innostuksen sekaisin tuntein ensi vuoden entistä suurempia haasteita. Joogan, crossfitin ja juoksun lisäksi top vitoseen mahtuu vielä...

Uintia 16 kertaa eli käytännössä uimaseuran harrasteryhmän syyslukukausi, sekä tietysti kaikki tilastoimaton Välimeressä polskiminen.

Punttitreenejä 16 kertaa sisältäen sekä ohjatut että omatoimiset painonnosto- ja muut voimailutreenit.

Lisäksi vuonna 2016 olen patikkaretkeillyt, purjehtinut, SUP-lautaillut ja -joogannut, purjelautaillut ja maantiepyöräillyt, noin muutamia mainitakseni. Monipuolinen ja liikunnantäyteinen vuosi on takana - toivottavasti vähintään yhtä hyvä ensi vuonna edessä!

Kuva: Kari Kuninkaanniemi.

 

Kommentit

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Joogafanaatikkona heti kiinnostaa, mistä lajeista tykkäät ja mitä harrastat eniten?

Hyvältä näyttää, oot sä aika sisunainen! ;) 

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos kommentista. :) Tykkään eniten erilaisista flow-tyyppisistä joogalajeista. Kroatiassa harrastin dharma-joogaa, joka on hyvin samantapaista kuin Suomessa flow- tai vinyasa-joogan nimellä kulkevat tunnit. Tykkään siitä, että harjoitukset on vaihtelevia, sopivan haastavia ja niissä on sopivassa suhteessa vahvistavia ja venyttäviä asanoita.

Anumaaria78
Mis(s)Fit

No sittenhän me tykätään samanlaisesta joogailusta. Rentouttavat tunnit on myös välillä aivan ihania. Yin-fani en tosin ole, mutta sellainenkin sessio mahtuu joskus aikatauluun.

Katri Ilona
MaraKatri

Mahtavalta vaikuttaa! Ihana jooga. Mua harmittaa, että se on jäänyt tosi vähille nyt syksyllä, keväällä kävin säännöllisesti... Vaan eikös uuden vuoden tulo ole aina ryhtiliikkeen aikaa? ;)

Hieno vuosi sulla! Kivan vaihtelevalta myös. Ja tykkään myös tuosta tulevasta haasteesta ((:

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos! :) Mullakin joogamisen aktiivisuus riippuu aina siitä, miten tunteja on tarjolla. Pitäisi kyllä päästä pian jonnekin, missä olisi kunnon opetusta, ettei vaan kotona sooloilisi. :D Mutta ota ihmeessä ohjelmaan, yksikin tunti viikossa tekee hyvää!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.