Tutorial: Näin puet urheiluliivit

Sisunainen

Minulta jäi alkuun monet treenirintsikat ostamatta, koska en yksikertaisesti saanut niitä päälleni. Muutaman kerran pukukopissa kuristumisen partaalla panikoituani tulin tulokseen, että painijaselkäiset mallit eivät vaan ole minun juttuni. Harmi kyllä, juuri niissä on yleensä paras tuki ja liikkumavapaus käsille. Myöhemmin, Shock Absorbereita tarpeeksi pitkään kuolattuani, päätin yrittää uudelleen - onneksi, sillä nyt olen monien urkkaliivien tyytyväinen käyttäjä.

Urheiluliivien pukeminen, kuten moni muukin asia, on kiinni tekniikasta (ja okei, hieman myös notkeudesta). Siksi päätin koota pienen tutoriaalin saman ongelman kanssa painiville. Mennään helpoimmasta vaikeimpaan. (Sattuneesta syystä päätin käyttää piirroskuvitusta.)

TOPPIMALLINEN LIIVI

 1. Vedä toppi käsien ympärille, varmista että kangas on kokonaan suora, eikä puneilla tai rullalla.
 2. Nosta kädet pään yläpuolelle, ja ujuta toppi alas kainaloihin (edelleen pyri pitämään kangas mahdollisimman suorana, vedä alareunan kuminauhasta).
 3. Vedä topin alareuna tissien yli ja asettele paikoilleen.

KAKSI LÄHEKKÄISTÄ HAKASTA

 1. Jos liivissä on kahdet kiinnityshakaset lähellä toisiaan ja liivin alareunaa, voit kiinnittää ne kerralla. Laita liivi vyötärösi ympärille niin, että hakaset tulevat eteen, nurja puoli (kuvassa punaisella) on ulospäin ja olkaimet osoittavat maata kohti. Kiinnitä molemmat hakaset.
 2. Pyöräytä liivi etupuoli eteen ja hakaset taakse.
 3. Nosta olkaimet olkapäiden yli paikoilleen.

KAKSI HAKASTA, JOISTA TOINEN NISKASSA

 1. Jos hakaset ovat niin kaukana toisistaan, ettei edellä kuvattu tekniikka toimi, kokeile tätä. Aseta liivi vyötärösi ympärille kuten edellä, mutta kiinnitä vain alemmat hakaset.
 2. Pyöräytä liivi etuperin ja nosta olkaimet paikoilleen. Varmista, että olkaimet eivät jää puneille!
 3. Kiinnitä niskassa oleva hakanen tuomalla kädet pään yli/ohi taakse.

Vielä muutama yleinen vinkki:

 • Osta oikean kokoiset rintsikat ja ole huolellinen säätöjen kanssa.
 • Katso ja kokeile rauhassa ennen pukemista, miten hakaset toimivat ja ja mikä osa menee minnekin.
 • Suosi joustavia materiaaleja, se lisää käyttömukavuutta sekä pukiessa että liikkuessa.
 • Älä osta liivejä, joita et saa sovituskopissa omin avuin päälle ja pois. Ota luotettava ystävä mukaan sovituskierrokselle, jotta hän voi tarvittaessa pelastaa sinut pulasta.

****

Päivitys:

Yleisön pyynnöstä, vielä ohjeet kuinka riisua liivit.

 • Hakasilla kiinnitettävät mallit: Tuo kädet selän taakse ja naksauttele hakaset auki. Vaihtoehtoisesti voit avata vain alimman hakasen ja vetää liivin pään yli.
 • Toppimainen malli: Tartu vasemmalla kädellä liivin vyötärönauhaan oikean kainalon alta ja oikealla kädellä vasemman kainalon alta (kädet siis menevät edessä ristiin). Ota napakka ote ja vedä yhdellä liikkeellä liivi pään yli niin, että kädet samalla suoristuvat ja liivi kääntyy nurja puoli päälle.

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Miulla sujuu kyllä ihan hyvin päällepukeminen, mutta välillä urheilurintsikoita, etenkin painijanselkämallisia ei meinaa saada päältä, kun hikinen iho hirttää kiinni nihkeisiin rintsikoihin. :D

Suvi K.
Sisunainen

Sepä. :D Mä suosin sen takia hikiliikunnassa noita hakeville kiinnitettäviän, ne on helppo saada auki jos vaan kädet taipuu selän taakse. 

jermia
Itärajapakolainen

Sellaiset ois varmasti kätevät... Niitä on kai sellaisiakin, joissa hakaset/vetoketju edessä? :)

Suvi K.
Sisunainen

Joo, sellaset on varsinkin käteviä! Shock absorberilla ainakin on yks malli vetoketjulla, tosin siinä ei imo tuki riitä esim. hyppylajeihin.

Suvi K.
Sisunainen

Ps. Uuden kännykän autocorrect näköjään tekee jänniä juttuja, tarkoitin siis aiemmassa viestissä hakasilla kiinnitettäviä liivejä... -.-

Hymyileoletupea

Hei loistava postaus ja ihanat kuvitukset! Mulla on käynyt totaalijumi -tilanne urheilumallisten bikiniyläosien kanssa useaan otteeseen. Pienoinen painajainen. Meinaan märkä ihminen ja märkä biksujen yläosa mallia painijaselkä - se on katastrofi, josta ei selviä kuin jonkin sortin käärmenainen :D

Suvi K.
Sisunainen

Urheilumalliset bikinit?! Mistä niitä saa?? 

Hymyileoletupea

No vaikka mistä. Mulla on Henkka Maukalta. Adidaksella on kivoja malleja. Esim. tämmöset https://cdn-media.sportamore.se/uploads/products/4052549588927_001.jpg

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos linkistä! Mä olen etsinyt tollasia, mutta ei vaan löydy tämän kylän kaupoista. :D Ehkä ensi kesäksi...

Hymyileoletupea

Oleppa hyvä! Sulla on nyt sitten vuosi aikaa hioa käärmenaisen taitoja, jos ens kesänä hankit tommoset :) Tee sitten postaus myös niiden riisumisesta :D

Suvi K.
Sisunainen

Ehkä videotutoriaali? xD

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.